Setembre

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua del MARM destaca la importància de la producció de fruites i hortalisses a Catalunya
30/09/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua del MARM destaca la importància de la producció de fruites i hortalisses a Catalunya

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Josep Puxeu, i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, han inaugurat aquest dijous la 56 Fira de Sant Miquel i el 25 Saló Eurofruit.

María Ángeles Soria Sánchez, directora tècnica de la Subdirecció General de Desenvolupament Territorial del MARM
30/09/2010

El MARM començarà a licitar el camí natural del riu Segre el 2011

María Ángeles Soria ha explicat els pormenors del Programa de Camins Naturals del Ministeri, els objectius, les condicions d’adhesió, entre les que cal destacar la redacció del projecte d’execució, la disponibilitat dels terrenys, la responsabilitat de les tasques de manteniment i conservació i les de responsabilitat davant qualsevol sinistre.

30/09/2010

Adif conclou les obres de supressió del darrer pas a nivell de Malgrat de Mar (Barcelona)

Adif ha conclòs les obres de supressió del darrer pas a nivell de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, que se situava en el terme municipal de Malgrat de Mar, i per a les quals s’han invertit 3.084.933,8 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació té caràcter d’obra por compte de l’Estat i es realitza amb càrrec al Contracte Programa subscrit entre Adif i l’Administració General de l’Estat.

30/09/2010

Més de 3.000 M€ en inversió per infraestructures a Catalunya

Els pressupostos per a l’any 2011 donen ple compliment a l’Estatut de Catalunya. Catalunya és la comunitat on més inverteix l’Estat en infraestructures de transport, on destaquen gairebé mil milions per a l’AVE

30/09/2010

Adif inicia les obres de construcció dels passos inferiors a l’estació de Gavà

Els treballs, que suposen una inversió de més de 4,3 milions d’euros, es completaran amb l’elevació de les andanes i la millora de les marquesines, la modernització de l’edifici de viatgers i l’ampliació dels tancaments La complexitat dels treballs obliga a modificar el servei de la línia R2 sud de Rodalies de Catalunya els caps de setmana del 2-3 i 16-17 d’octubre

30/09/2010

Acuamed i el Centre Canari de l’Aigua presenten la Guia per a la remineralització de les aigües dessalades

Acuamed i la Fundació Centre Canari de l'Aigua van presentar, en el marc del VIII Congrés que l'Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització (AEDyR), que se celebra aquests dies a Barcelona, les principals conclusions i dades incloses en la Guia per a la Remineralització de les Aigües Dessalades, editada per Acuamed en el marc del conveni de col·laboració que mantenen ambdues institucions.

Avui s’ha obert al trànsit el nou pont que   uneix el barri del Serrat de la Capella amb el centre de la Seu d’Urgell
28/09/2010

Avui s’ha obert al trànsit el nou pont que uneix el barri del Serrat de la Capella amb el centre de la Seu d’Urgell

Aquest matí s’ha obert al trànsit el nou pont que el ministeri de Foment ha construït per unir el barri del Serrat de la Capella amb el centre de la ciutat de la Seu d’Urgell.

28/09/2010

Ja està oberta la convocatòria per presentar la sol•licitud per accedir al MIR

El termini per presentar les sol·licituds per accedir a les proves del MIR està obert a la província de Barcelona des del passat 27 de setembre fins el proper 4 d’octubre. En el primer dia es van formalitzat 337 inscripcions.

Presentació del projecte de la nova seu de la   Biblioteca Pública de Barcelona
28/09/2010

Presentació del projecte de la nova seu de la Biblioteca Pública de Barcelona

El Ministeri de Cultura, a través de la Gerència d’Infraestructures i Equipaments de Cultura, construirà aquesta nova seu en un solar cedit per l’Ajuntament de Barcelona al costat de l’estació de França. La biblioteca serà gestionada per la Generalitat, com ho són les de Girona, Lleida i Tarragona.

Vista de la Catedral de Girona
27/09/2010

El Ministeri de Cultura invertirà 430.000 euros per a la restauració del vitrall de la façana nord de la Catedral de Girona

La intervenció que pròximament desenvoluparà l’Institut del Patrimoni Històric d’Espanya s'integra dins d'un projecte ambiciós de recuperació del conjunt catedralici.

24/09/2010

Acuamed adjudica les sis primeres obres emmarcades en el Pla de Restitució Territorial de Flix (Tarragona) per valor de més de 3,8 milions d'euros

Aquestes sis adjudicacions van ser anunciades recentment pel secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua del MARM i pel Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

23/09/2010

El Ministeri de Vivenda finança la remodelació del barri del Remei, a Vic

La directora general d'Arquitectura i Política d'Habitatge, Ángeles Marín ha visitat avui la remodelació del barri del Remei en la localitat barcelonina de Vic.

23/09/2010

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.555.535 al setembre

La nòmina mensual de pensions contributives de la Seguretat Social va superar el passat 1 de setembre els 6.803 milions d’euros (6.803.692), un 5% més que en el mateix mes de 2009, segons l’estadística feta pública avui pel Ministeri de Treball i Immigració.

22/09/2010

El director general de Turespaña presideix el lliurament dels diplomes de qualitat SICTED

El programa compta amb 11 destins de la província de Barcelona i 580 empreses

El Delegat del Govern a Catalunya visita obres dels Fons Estatals a Esplugues de Llobregat
22/09/2010

El Delegat del Govern a Catalunya visita obres dels Fons Estatals a Esplugues de Llobregat

Esplugues ha rebut un total de 13.228.368 euros per a la realització de 25 projectes en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local i del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

22/09/2010

Catalunya percep del MARM més de 3,3 milions d'euros dedicats a programes agrícoles, ramaders i per a la reestructuració de la vinya

Amb aquests fons es finançaran, entre altres línies d'actuació, la millora del sector de fruits de clofolla i les garrofes, el Programa de desenvolupament rural en comarques tabaqueres, l'eradicació de les EET´s i el pla d'ordenació del sector porcí

21/09/2010

El número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 432.299

El Ministeri de Treball i Immigració publica avui l’estadística d’afiliats estrangeros a la Seguretat Social del mes d’agost per comunitats autònomes, províncies, sectors i països de procedència.

visita
17/09/2010

José Blanco assisteix a la conclusió dels treballs de perforació del túnel urbà Girona I

El ministre de Foment, José Blanco, ha assistit avui a la conclusió dels treballs de perforació del primer dels dos túnels urbans de Girona, dins de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa. El ministre ha estat acompanyat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el president d’Adif, Antonio González Marín.

Reunió a la seu de la Subdelegació del Govern a Lleida
17/09/2010

El Ministeri de Foment impulsa la xarxa viària de Lleida

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha mantingut avui una trobada amb representants socials, polítics i econòmics de la província per exposar la situació de les seves vies.

Inauguració del Telescopi Fabra-ROA
16/09/2010

Inauguració del Telescopi Fabra-ROA al Montsec

Se trata de un proyecto de colaboración conjunto entre el Real Instituto y Observatorio de la Armada (ROA) y la Real Academia de Ciencias y Artes de Barcelona

El MARM inverteix més de 10,9 milions d’euros en la rehabilitació d’un tram del litoral del passeig marítim de Badalona (Barcelona)
16/09/2010

El MARM inverteix més de 10,9 milions d’euros en la rehabilitació d’un tram del litoral del passeig marítim de Badalona (Barcelona)

El secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, ha assistit a l'acte de col·locació de la primera pedra de les obres de rehabilitació i millora del tram del passeig marítim de Badalona, entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, a la província de Barcelona. L'import previst de les obres és de 10.931.549 euros.

16/09/2010

El MARM dóna suport a un projecte que promou potenciar el patrimoni romànic com a base de turisme sostenible

El projecte inclou grups de les comunitats d'Aragó, Catalunya, Castella i Lleó i Navarra. Aquesta iniciativa compta amb una subvenció del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí de 306.000 euros per al desenvolupament de les activitats programades.

Moment de la reunió
15/09/2010

Foment presenta l’estudi de la nova línia Castelldefells - Cornellà - Barcelona

L’estudi presentat, que sortirà a informació pública en les properes setmanes, ve a ratificar el compromís expressat pel ministre de Foment, José Blanco, en la presentació del Pla de Rodalies per a Barcelona 2009-2015 en la ferma voluntat del Govern d’Espanya per a la potenciar les infraestructures ferroviàries a Barcelona.

14/09/2010

L’Estat, l’Ajuntament i la Generalitat acorden una inversió estatal de 22’7 M€ en institucions culturals i esportives de la ciutat

La Comissió en la que hi participen les tres administracions ha donat llum verda a la signatura d’un nou conveni de col.laboració que es desenvolupa a la Carta Municipal de Barcelona. L'acord inclou inversions per a l’Estadi Olímpic, el MACBA, el Mercat de les Flors, la Fundació Gran Teatre del Liceu i el Teatre Lliure, entre d’altres.

09/09/2010

El Ministeri de Vivenda signa l’acta per iniciar les obres de restauració i reforma de la Casa Masó

El Ministeri de Vivenda ha signat amb la direcció facultativa i l'empresa adjudicatària l'acta de comprovació de replantejament i inici de les obres de rehabilitació i reforma de la modernista Casa Masó, a Girona. Els treballs s'engloben en el programa de Recuperació Patrimonial d'Elements Singulars, del Ministeri de Vivenda.

06/09/2010

El MARM resol favorablement l'avaluació de l'impacte ambiental del projecte Gasoducte Martorell-Figueres (Barcelona - Girona)

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, ha formulat la resolució de Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable a la realització del projecte Gasoducte Martorell-Figueres (províncies de Barcelona i Girona) sempre que s'autoritzi en les condicions assenyalades a la DIA publicat avui al BOE.