El Ministeri de Foment impulsa la xarxa viària de Lleida

Reunió a la seu de la Subdelegació del Govern a Lleida

17/09/2010

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha mantingut avui una trobada amb representants socials, polítics i econòmics de la província per exposar la situació de les seves vies.

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha mantingut avui una trobada amb representants socials, polítics i econòmics de Lleida per exposar la situació de les infraestructures viàries de la província.

Va parlar de l'impuls que imprimeix el Ministeri de Foment al desenvolupament de les vies de Lleida i va posar com a exemple d'això la continuïtat de les obres del tram La Seu d'Urgell-Andorra de la 145 N-145 malgrat el context econòmic actual.

El secretari d'Estat va anunciar que en aquest tram entrarà en servei al final de setembre una passarel·la que es va executar amb càrrec a aquesta obra.

L'aposta de Foment s'ha concretat també en la continuació de les obres del tram Roselló-Almenar, de l'A-14, cuya execució ha superat ja el 52%, i que acabarà d'executar-se mitjançant una fórmula de col·laboració públic-privada al costat dels trams Lleida-Roselló i Almenar-L.P. Osca.

El secretari de l'Estat també va destacar l'avançat estat de les obres de l'A-22, que permetrà unir Lleida i Osca en una hora d'trayecto.Estaactuació s'engloba dins el marc de les actuacions que el Ministeri de Foment està executant per transformar les comunicacions de Lleida. Aquesta autovia, juntament amb el trajecte Osca – Jaca de l'A-23 i Jaca-pamplona de l'A-21, formaran un eix de comunicació excepcional i lliure de peatge que unirà la cornisa cantàbrica amb el corredor Mediterrani passant per Lleida.

Així mateix, aquesta nova via de comunicació millora la qualitat de vida dels ciutadans reduint el temps dels seus desplaçaments i augmentant el confort i la seguretat dels mateixos, tenint en compte el desenvolupament sostenible i el respecte per una zona de tan alt valor ecològic.

També ha volgut destacar la recent adjudicació de les obres de la Variant de Gerri de La Sal, que suposaran un important benefici per al territori, així com l'impuls del condicionament que el Ministeri de Foment ha planificat en l'Eix Pirinenc.