Catalunya presenta 69 solicituds en la convocatòria 2018 de el ‘Pla Reindus’

04/02/2019



En el conjunt d'Espanya, s'han presentat 601 solicituds i Catalunya ocupa el segon posat després de la Comunitat Autònoma d'Andalusia. El muntant total de préstecs de les sol·licituds catalanes ascendeix a 134 milions d'euros


Impulsar un sector industrial fort, competitiu i de referència internacional, que contribueixi a la recuperació de l'activitat econòmica, a la creació d'ocupació i que la indústria segueixi contribuint de manera significativa a la generació del producte interior brut (PIB).

Est és el global del Programa de Suport a la Inversió Industrial Productiva (Pla REINDUS) del Ministeri d'Indústria Comercio i Turisme.

En l'última convocatòria, el termini de la qual de presentació de sol·licituds va concloure el 31 de gener, es van presentar 69 sol·licituds procedents de Catalunya per un import de 133.948.247 euros. 

Amb aquestes ajudes regionals, es pretén afavorir el desenvolupament sostenible del territori a través de la regeneració i/o creació de teixit industrial i de manera prioritària en zones desfavorides, mitjançant la inversió tant en infraestructures industrials com en iniciatives empresarials de caràcter productiu. 

Aquest estímul adopta la forma de suport financer a la inversió industrial a través de la concessió de préstecs a llarg termini, per finançar, entre altres iniciatives, la creació d'establiments industrials, el seu trasllat dins del territori nacional,  millores i/o modificacions de línies de producció o inversions en “Indústria Connectada 4.0.”

En el conjunt d'Espanya, s'han rebut 601 sol·licituds per un import d'1.285.635.332 euros. Per a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “l'èxit de la convocatòria demostra el major interès inversor del sector industrial espanyol i la voluntat del teixit empresarial de sumar-se als objectius de reindustrialització que s'ha marcat el Govern. A més, és producte de les millores incorporades per aquest Executiu en la convocatòria, un Programa que ara és més accessible, especialment per a les petites i mitges empreses”.

Mentre que en la convocatòria de 2017 va quedar sense cobrir el 13% del pressupost assignat, el finançament sol·licitat en 2018 triplica el crèdit assignat. Per a Reyes Maroto, “la recuperació del Ministeri d'Indústria, l'agenda territorial per conèixer la realitat industrial, les campanyes informatives dutes a terme des de la Secretaria General d'Indústria i Pime i els canvis introduïts en la nova Ordre de Bases reguladora del Programa, publicada el passat octubre, han contribuït a l'èxit d'aquesta convocatòria”.