S'inicien les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla

28/02/2019



Teresa Cunillera celebra que la construcció de la infraestructura entri en la seva fase final “gràcies a la suma d'esforços de tots”. La delegada del Govern visita les obres i també es desplaça a Constantí per reunir-se amb l'alcalde


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dijous les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla en la N-240, que formen part del projecte de l'autovia A-27 a Tarragona. Les obres s'han iniciat aquesta setmana després de diversos anys encallades i són de gran importància per a la seguretat i la mobilitat territorial, tenint en compte que es reduirà el trajecte entre Valls i Montblanc, i s'oferirà una via alternativa de gran capacitat a la N-240.

Teresa Cunillera ha visitat les obres al costat del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, doncs el túnel del Coll de Lilla és capital per a ambdues províncies. En assumir el càrrec fa ara vuit mesos, la delegada del Govern a Catalunya es va comprometre a desencallar aquesta infraestructura tan important. Després de diverses setmanes de reunions i contactes, fa tres mesos es va conèixer el dictamen favorable del Consell d'Estat pel desbloquejo de les obres.

Després d'aquest tràmit necessari i imprescindible, el Consell de Ministres que es va celebrar el 21 de desembre a Barcelona va aprovar la represa de les obres, que s'han iniciat aquesta mateixa setmana. “Gràcies a la suma d'esforços de totes les administracions, al marge de sigles, el Coll de Lilla serà una realitat”, ha celebrat Teresa Cunillera. Ha afegit que “ja es veu la llum al final del túnel; el més important per al Govern de Pedro Sánchez és millorar la vida dels ciutadans i potenciar el dinamisme socioeconòmic del territori, alguna cosa que s'aconseguirà amb aquesta gran infraestructura”.

La nova infraestructura aproparà Valls i Montblanc, i permetrà perllongar l'A-27. Fins ara hi havia estat encallada perquè el projecte inicial va haver de replantejar-se en aparèixer argilas expansives en el terreny, la qual cosa va provocar la paralització de les obres.

També s'inicien les obres de connexió de la A-2 i l'AP-7

En paral·lel, en assumir el seu càrrec, la delegada del Govern també es va comprometre a desencallar les obres de connexió de l'autovia A-2 amb l'autopista AP-7 a l'altura de Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca, que també s'han reprès aquesta setmana després de ser desbloquejades pel Consell d'Estat i aprovades pel Consell de Ministres que es va celebrar el 21 de desembre a Barcelona.

Teresa Cunillera es va desplaçar el dimarts a la zona acompanyada d'alcaldes i responsables municipals dels municipis de la zona. Es tracta d'una infraestructura de 850 metres per la qual es preveu el trànsit diari de 40.000 vehicles i que connectarà el Baix Llobregat amb el Vallès, zones per les quals cada dia circulen uns 200.000 vehicles. Gràcies al nou enllaç, s'evitarà que aquests vehicles hagin de fer marrada de 12 quilòmetres per carreteres comarcals, millorant així la mobilitat i la seguretat d'aquest eix estratègic per al conjunt del territori. Està previst que finalitzin en un termini de 19 mesos.

Visita a Constantí i reunió amb l'alcalde

La delegada del Govern a Catalunya també ha dut a terme visites a Constantí i Montblanc. A Constantí, ha visitat l'Ajuntament i s'ha reunit amb l'alcalde, Oscar Sánchez. Tots dos han abordat temes d'interès comú per al municipi i els seus veïns i veïnes, i han coincidit en la necessitat de seguir col·laborant.

Teresa Cunillera també ha signat el Llibre d'Honor de Constantí, en el qual ha deixat per escrit el seu compromís “pel diàleg i la complicitat institucional, pensant sempre en el benestar dels ciutadans i ciutadanes”.