El Govern reafirma el seu compromís d'inversió en 'Rodalies' per a la seva modernització, manteniment i millora de la seguretat

26/02/2019


El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha expressat que estan en marxa mesures per modernitzar i millorar la fiabilitat i seguretat de la línia R-4


El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha reafirmat el compromís del Govern d'inversió en 'Rodalies', en particular per a la modernització, manteniment i millora de la seguretat en la R-4.

En la reunió que ha mantingut avui a la seu del Ministeri de Foment amb els alcaldes de Manresa, Castellgalí, Castellbell i el Villar i Vacarisses, el Consorci Viari de la Catalunya Central, Consell Comarcal del Berguedà, Consell Comarcal del Vallès Occidental, i el Consell Comarcal del Solsonès, Saura ha destacat la importància de mantenir un clima de diàleg amb el territori per atendre les necessitats i millorar el servei ferroviari.

El secretari d'Estat ha informat als assistents que en la línia R-4 s'han finalitzat 18 actuacions consistents en el tractament d'estructures i trinxeres, substitució de travesses, canvis d'aparells de via i instal·lacions. Ha afegit que actualment hi ha 9 actuacions en execució i 11 obres en licitació que afecten a aquesta línia de rodalies. A més, Saura ha assegurat que hi ha previstos prop de 40 projectes, la majoria dels quals ja estan en fase de redacció.

Per finalitzar, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge ha mostrat el seu compromís de fer un seguiment exhaustiu dels plans d'inversió de la R-4 i mantenir informades a les institucions implicades. Per a això, es compromet a mantenir una relació fluïda i permanent amb tots els representants, a través de la Secretaria d'Estat i el Coordinador de Rodalies.