Teresa Cunillera lloa el treball d'Acció Cultural Espanyola i reconeix el servei a la cultura de Taller de Músics i El Dorado-Sociedad flamenca barcelonesa

19/02/2019



La seu de la Delegació ha acollit la signatura de dos convenis que vinculen a Associació Cultural Espanyola (AEC) amb Taller de Músics i El Dorado-Sociedad flamenca barcelonesa, respectivament. Permetran bonificar estudis musicals per atreure talent i impulsar la carrera de joves músics professionals


Barcelona, 19 de febrer de 2019.- La Delegació del Govern a Catalunya ha acollit aquest matí, la signatura de dos convenis de col·laboració per promocionar el talent musical.

L'acte, ha estat presidit per la delegada, Teresa Cunillera, qui ha expressat la seva satisfacció perquè la celebració s'hagi realitzat en la Delegació “el que demostra la voluntat d'aquesta Institució per obrir-se a la societat i promoure i facilitar trobades per a l'enriquiment de la societat catalana”

Les institucions signatàries dels convenis han estat, d'una banda, Acció Cultural Espanyola (ACE), entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura d'Espanya, i per un altre,  Taller de Músics i El Dorado-Sociedad flamenca barcelonesa, entitats vinculades a la música.

Cunillera, ha reconegut la important labor d'Associació Cultural Espanyola per a l'impuls i promoció de la cultura, dins i fora de les nostres fronteres i l'esforç de les entitats signatàries del conveni. Després d'agrair aquestes paraules, el seu president,  Ibán García del Blanco ha celebrat la culminació d'un projecte nascut per visibilizar la riquesa cultural catalana i, en aquest sentit ha dit que  “la cultura construeix ciutadans, persones obertes a la comprensió de la realitat diversa”.

L'objectiu compartit d'aquests acords és ajudar a noves generacions de músics, afavorir la seva projecció i fomentar la col·laboració amb institucions afins.

De manera concreta, el conveni signat amb Taller de Músics dóna cobertura al projecte denominat “Accions per a músics nóveles” a través de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (ESEM). D'una banda, permetrà bonificar el preu de la matrícula dels estudis, incloent classes mestres, tallers i cursos d'especialització amb la finalitat de consolidar el nombre d'alumnes matriculats i facilitar l'accés de futurs estudiants per al proper curs. Per un altre, l'acord donarà cobertura a estades i residències artístiques nacionals i internacionals, entre maig i desembre de 2019, mitjançant acords amb escoles de música, festivals i clubs entre altres agents culturals.

El seu fundador i president, Lluís Cabrera, ha destacat la importància d'aquesta ajuda perquè els joves talents puguin continuar la seva formació i avançar en la visibilitat del projecte que representen, que aglutina formació, integració social i recuperació de l'espai urbà. 

L'acord rubricat entre Associació Cultural Espanyola i El Dorado-Sociedad  flamenca barcelonesa contribuirà a promocionar la cultura flamenca a través de l'impuls a joves músics i a la creació de plataformes de col·laboració entre entitats públiques i privades. Entre les activitats previstes, destaca el cicle de cinema “L'ull partit”, entorn del flamenc i al jazz.

Per al president del Daurat-Societat flamenca barcelonina, Pedro Barragán, l'acord amb Acció Cultural Espanyola contribuirà a la difusió i el coneixement d'aquesta entitat amb fort arrelament en la societat.

L'acte  ha conclòs amb un “tast musical” a càrrec del cantaor  Pere Martínez i la guitarrista Isabelle Laundenbach, que ha permès als assistents gaudir d'una mostra de l'enorme talent que les entitats signatàries dels convenis abrigallen.