Enric Millo destaca la "total normalitat, plenes garanties i màxima transparència" de la jornada electoral d'ahir

Enric Millo destaca la "total normalitat, plenes garanties i màxima transparència" de la jornada electoral d'ahir

22/12/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha desvinculat avui l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya de qualsevol interès partidista i ha recordat que "l'objectiu d'aquesta mesura era restaurar l'ordre constitucional i convocar eleccions".

En aquest sentit, ha destacat les altes xifres de participació i la normalitat amb que es va desenvolupar la jornada electoral d'ahir, en la qual van votar 4.306.000 catalans i es va aconseguir una participació del 81,94%. "Han estat unes eleccions organitzades amb total normalitat, plenes garanties i màxima transparència; l'acte de mobilització democràtica més important de la nostra història, una gran demostració de la democràcia", ha subratllat.

Acords del Consell de Ministres

El Consell de Ministres ha aprovat avui el nomenament del catedràtic Joaquim Salvi Mas com a nou rector de la Universitat de Girona. Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctor en Enginyeria industrial per la Universitat de Girona, ocupa la càtedra de Recerca en Visió per Computador i Robòtica a la mateixa universitat. El delegat del Govern a Catalunya ha informat d'aquest nomenament en la roda de premsa convocada per explicar els acords del Consell de Ministres relatius a Catalunya en aplicació de l'article 155 de la Constitució

El Consell de Ministres també ha autoritzat la contractació dels serveis de cuina i menjadors dels hospitals de Bellvitge (Barcelona), Germans Trias i Pujol (Barcelona), Viladecans (Barcelona), Josep Trueta (Girona) i Arnau de Vilanova (Lleida) per un import total de 55 milions d'euros.

D'altra banda, el Govern ha aprovat tres reials decrets amb els quals s'aprova modificar els termes municipals de Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat (Barcelona), Sant Quintí de Mediona i Mediona (Barcelona) i Granera i Gallifa (Barcelona).

El Govern no ha autoritzat l'alteració dels termes municipals de Lluçà i Prats de Lluçanès perquè no compten amb un informe favorable de la Direcció general d'Administració local.

(S'adjunta referència del Consell de Ministres amb aquests i altres acords adoptats en virtut de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució)