Enric Millo: “El coneixement és el motor de la nostra economia i les empreses generen riquesa sobre la base de les innovacions que són capaces d'oferir”

Enric Millo: “El coneixement és el motor de la nostra economia i les empreses generen riquesa sobre la base de les innovacions que són capaces d'oferir”

31/05/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha subratllat avui que en un món ja no tan sols globalitzat, “sinó en un món que viu en xarxa”, la nostra economia té la capacitat “de convertir la informació i el coneixement en riquesa i en creixement”.

Durant la clausura de les jornades “Els sistemes d'intel·ligència estratègica corporativa: opció o necessitat”, celebrades a la seu de Foment del Treball, Enric Millo ha reflexionat sobre la ingent quantitat d'informació generada en format digital per concloure que “el coneixement és el motor de la nostra economia”. “Els emprenedors ­-ha assenyalat- ho són sobre la base del coneixement aportat i les empreses generen riquesa sobre la base de les innovacions que són capaces d'oferir al mercat. Aquesta és la base del nostre creixement”.

En un món “canviant, insegur i ple d'incerteses necessitem gestionar i gestionar millor”. Per això, s'ha mostrat convençut que “ja no només és la informació, que creix a nivell espectacular, ja no només és el coneixement, que ens permet administrar aquesta informació; ara és la innovació en els processos la que ens ha d'aportar el valor afegit necessari”. “És la innovació la que fa créixer l'economia”, ha sostingut.

El problema de la seguretat de tota aquesta informació digital, de tot aquest coneixement, és un dels grans reptes als quals s'enfronten les administracions públiques, ha afirmat el delegat del Govern. Ha recordat, en aquest sentit, ciberatacs com els soferts fa poques setmanes i delictes com el robatori de les identitats digitals “que ens fa sentir fràgils i vulnerables”.

Els països que més van sofrir les conseqüències d'aquests ciberatacs van ser Xina, Rússia, EE.UU i Regne Unit “i això ens adverteix de la magnitud del repte”. La seguretat, ha assegurat, “és part fonamental de les estratègies de les empreses i de les polítiques públiques de les administracions” i “sabem perfectament que la seguretat en l'era de la informació no és només física, també ho és virtual”.

Confiança, diàleg i integració

Segons el delegat del Govern, “si bé l'Administració ha de treballar com a impulsora, tota la societat, les famílies i el teixit empresarial han de remar en la mateixa direcció”. És necessari per a això implementar una estratègia “des d'una perspectiva de coordinació i col·laboració públic-privada i internacional”.

Enric Millo ha conclòs la seva intervenció assegurant que “només des dels processos de confiança, diàleg i integració, i no amb ruptures, unilateralitats i divisió, podrem afrontar els importants reptes que tenim per davant”.