El Govern implementa les mesures per garantir “la qualitat i seguretat” a l'Aeroport de Barcelona-El Prat

El Govern implementa les mesures per garantir “la qualitat i seguretat”  a l'Aeroport de Barcelona-El Prat

25/05/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha detallat avui les mesures que han començat a posar-se en marxa per garantir que el servei que presta l'Aeroport de Barcelona-El Prat “es faci en les millors condicions de qualitat i seguretat”. En concret, El Prat comptarà amb 144 agents de reforç de la Policia Nacional abans de l'inici de la temporada d'estiu, així com amb 80 nous aparells verificadors de cara a agilitzar el control de passaports després de l'entrada en vigor de la nova normativa en els controls de fronteres de la Unió Europea. 50 d'aquests aparells verificadors són manuals i altres 30 automàtics, els anomenats ABC, que funcionen sense necessitat d'un agent. A aquest increment dels recursos humans i els mitjans materials se sumarà l'ampliació de la línia de transmissió de dades, una mesura que ja està en funcionament.

Millo ha realitzat “una valoració molt positiva” de la reunió de coordinació que ha mantingut avui amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el conseller d'empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el tinent d'alcalde d'empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, la directora de l'Aeroport, Sonia Corrochano, el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, el general cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Segons ha destacat, totes aquestes institucions comparteixen l'objectiu comú del bon funcionament del Prat. Millo ha explicat que els estàndards europeus d'espera en el control de passaports, als quals El Prat ha d'ajustar-se, se situen entre els 20 i 30 minuts, en el cas de les sortides, i entre 30 i 60 minuts per a les arribades.  

Fins al moment s'han incorporat al control de passaports de l'aeroport de Barcelona-El Prat 30 nous agents de policia i 14 més que estaven exercint labors de control d'estrangeria, a més dels 23 policies de reforç que ja es van sumar en el pont de maig. Segons ha explicat el delegat del Govern, s'ha dut a terme “un esforç molt important de formació i capacitació d'agents amb funcions de control” de passaports a El Prat, que permetrà el desplegament d'un total de 144 agents que s'aniran incorporant fins a juny.

Respecte als verificadors, ja han entrat 10 en funcionament i abans que acabi la setmana hi haurà 20 verificadors més, al costat de 30 que estaran operatius abans del mes de juny. En l'actualitat, existeixen 46 verificadors manuals, amb la qual cosa és esforç dut a terme “ha estat superior a doblegar els ja existents”, ha destacat Millo. A aquest reforç cal sumar les 30 màquines automàtiques o ABC.