Millo destaca la inversió del Govern d’Espanya de més de 3,6 milions d’euros en restaurar la costa catalana afectada per l’últim temporal

Millo destaca la inversió del Govern d’Espanya de més de 3,6 milions d’euros en restaurar la costa catalana afectada per l’últim temporal

23/02/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha visitat avui Malgrat de Mar, un dels municipis més afectats pels temporals que el passat mes de gener van afectar diversos trams de la costa espanyola i especialment Catalunya. Durant la visita, Millo ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, i la cap de demarcació de Costes a Catalunya, María Toledano.

Enric Millo ha destacat la “ràpida resposta” del Govern d’Espanya per pal•liar els efectes devastadors dels forts temporals que durant la setmana del 16 al 22 de gener van afectar el litoral mediterrani. Ja el dia 27 de gener, el consell de ministres va aprovar que s’adoptessin “mesures urgents” i, l’ 1 de febrer, la Secretaria d’Estat del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, va declarar la tramitació pel procediment d’emergència de les obres. Aquestes actuacions, que en el conjunt de Catalunya suposen una inversió de més de 3’6 milions d’euros, començaran l’1 de març i estaran enllestides en un màxim de tres mesos, ha destacat Millo.

El delegat del Govern ha posat de relleu “la màxima col•laboració i cooperació” amb què el Govern està treballant, tant amb els ajuntaments afectats com amb la Generalitat. Només a la comarca del Maresme, una de les comarques més perjudicades, les actuacions que es duran a terme ascendeixen a 2,1 milions d’euros. A Malgrat de Mar el temporal va afectar l’accés existent a platges i càmpings de la zona de la desembocadura de la Tordera i també ha provocat una pèrdua total de la platja i les dunes existents. A Pineda de Mar s’ha de restablir la normalitat al passeig marítim. Segons ha destacat Millo, l’objectiu és que les obres estiguin del tot enllestides abans que comenci la temporada d’estiu, “perquè la zona pugui donar servei en temporada turística”.