Enric Millo: “La democràcia espanyola està més sana que mai i és un referent de moderació, diàleg i recuperació econòmica a tota Europa”

Enric Millo

09/02/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha defensat avui que “la democràcia espanyola està més sana que mai i és un referent de moderació, diàleg i recuperació econòmica a tota Europa”. Millo ha recordat que la democràcia consisteix precisament en la defensa de la legalitat i les institucions vigents. En aquest sentit, ha convidat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a “recuperar el seny” i asseure’s a dialogar “per trobar solucions als problemes”.

Enric Millo s’ha reunit avui a la Subdelegació del Govern a Girona amb els directors provincials dels organismes de l’Administració General de l’Estat, amb importants competències a la província. El delegat del Govern ha fet un balanç “molt satisfactori” de la trobada, on ha pogut comprovar com “la feina que fa l’estructura de l’Estat a Girona repercuteix en la qualitat de vida de les persones”. Posteriorment, ha mantingut una reunió amb els subdelegats del Govern a Barcelona i Tarragona, Emilio Ablanedo, Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante i Lleida, Inma Manso. Aquestes trobades, de caràcter mensual, se celebren de manera rotatòria a les diferents subdelegacions.

Segons ha destacat Millo, jornades com la d’avui palesen la voluntat del Govern d’Espanya de “treballar per millorar de la qualitat de vida de les persones i mantenir la mà estesa per dialogar”. Al seu judici, “la democràcia no va de promoure la desobediència”, sino de respectar l’estat de dret”. Millo ha convidat a la Generalitat ha recuperar la serenitat i rectificar “el rumb de col•lisió”. El delegat del Govern a Catalunya s’ha referit a un recent estudi del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), on a la pregunta “què creu que és el millor que ha fet la Generalitat en el darrer any?”, un 56,8% dels enquestats responien “no ho sé”. Una dada que, en la seva opinió, hauria de “fer reflexionar” al Govern de la Generalitat.