Millo proposa establir “mecanismes de col·laboració permanent” entre el Govern d’Espanya i l’Ajuntament de Girona

Millo proposa establir “mecanismes de col·laboració permanent” entre el Govern d’Espanya i l’Ajuntament de Girona

01/02/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha mantingut avui la seva primera trobada oficial amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Durant la reunió, que ha transcorregut en “un to molt cordial”, Millo ha traslladat a l’alcaldessa de Girona la seva intenció de “recompondre la relació de confiança i col·laboració” entre el consistori i la Delegació del Govern.

En aquest sentit, ha proposat crear “mecanismes de col·laboració permanent per fer seguiment i defensa d’aspectes que afecten els gironins”. Segons ha destacat Millo, “l’alcaldessa pot comptar amb mi per resoldre els problemes del dia a dia dels gironins”, ja que utilitzarà la seva “capacitat d’incidència” per agilitzar projectes ja existents a la ciutat on hi hagi implicació de competències de l’Estat i per posar en marxa nous. “El que no trobarà serà el meu suport per infringir la llei o les sentències”, ha afegit.

El referèndum, una “cortina de fum”
El delegat del Govern també ha recordat que el referèndum sobre la independència de Catalunya “no es podrà celebrar” i per tant insistir en aquesta via “és fer perdre el temps” a la ciutadania i “sobretot desviar l’atenció d’aspectes fonamentals de la vida dels catalans que requereixen d’una posició més activa per part del govern de la Generalitat”. Al seu judici, es tracta d’“una cortina de fum” que serveix per “evitar els debats que de veritat afecten l’interès general dels ciutadans”.

Durant la reunió que Enric Millo va mantenir la setmana passada amb el Cos Consular a Barcelona ja va traslladar als seus representants la posició de “compliment de la legalitat vigent” i “respecte a les normes del joc que garanteixen la convivència i la cohesió” per part del Govern d’Espanya, ha explicat. “Seguir un camí que no porta enlloc és enrocar-se, no és positiu ni convenient per ningú”, ha reiterat el delegat del Govern, tot i convidant a la Generalitat a un “diàleg seré, sincer i lleial” per tal de buscar solucions.