Enric Millo afirma que la col·laboració entre l’Administració i les institucions afavoreix un millor servei a les persones

Enric Millo afirma que la col·laboració entre l’Administració i les institucions afavoreix un millor servei a les persones

31/01/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, s’ha reunit aquest matí amb el degà del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), Oriol Rusca, i amb membres de la direcció de l’Icab. Es tracta de la primera reunió d’Enric Millo amb aquesta institució des que va ser nomenat delegat del Govern, després de la qual ha posat de manifest que “quan hi ha bona col·laboració entre l’Administració i les institucions això repercuteix en un millor servei a les persones”.

Entre els temes tractats a la reunió, ha explicat Millo, destaquen els relacionats amb els procediments d’estrangeria. El delegat del Govern s’ha compromès a fer arribar les propostes dels advocats als ministeris competents per tal de millorar el servei i reduir el temps de tramitació de la documentació d’estrangeria.

El delegat del Govern ha reiterat la seva voluntat de mantenir una actitud “de diàleg amb les institucions i les administracions”, alhora que ha recordat que vol que la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya “sigui la casa de tots”.

D’altra banda, i en resposta a preguntes dels periodistes, Millo ha qualificat “d’estèril” el debat sobre la possibilitat d’avançar la data d’un eventual referèndum independentista. “Estan perdent el temps amb aquest debat perquè la consulta no es farà ja que és il·legal”, ha expressat. També ha recordat que el “Govern té sempre la voluntat de complir les sentències dels tribunals, respectar les competències autonòmiques, garantir la cohesió territorial i defensar els drets individuals de tots els espanyols, mentre que d’altres es caracteritzen precisament pel contrari”, en referència als incompliments legals per part de dirigents independentistes.

Millo ha defensat la llibertat de tots els funcionaris per manifestar-se i pronunciar-se públicament com ho considerin oportú però ha denunciat que és una “pràctica dolenta” l’intent d’utilització dels treballadors públics que es vol fer per part de la Generalitat.