La Delegació del Govern interposarà una nova demanda per exigir el compliment de la Llei de Banderes a Vilassar de Dalt

16/09/2014

En relació a la sentència emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu número 17 de Barcelona, relativa a la interposició d'una demanda per part de la Delegació del Govern a Catalunya contra l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per incompliment de la Llei de Banderes, la Delegació del Govern puntualitza el següent:

- La sentència dictada no ha entrat en el fons de l'assumpte, és a dir, només s'aprecia que la demanda que va interposar la Delegació del Govern estava fora de termini i, per tant, hi ha un defecte de forma en la presentació de la mateixa.

- Aquest retard s'ha degut al fet que, per lleialtat institucional i voluntat d'entesa de la Delegació envers l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, es va sol·licitar un informe, no preceptiu, el consistori sobre si complia amb la Llei de Banderes. El citat Ajuntament va contestar amb mes i mig de retard, defraudant així l'esmentada voluntat d'entesa i respecte institucional que ha de regir entre les administracions públiques.

- No obstant això, atès que la sentència aprecia tan sols un defecte formal en la demanda presentada, i és obligació de la Delegació del Govern vetllar per la legalitat, s'interposarà una nova demanda demanant el compliment de la Llei de Banderes.

- Finalment, la Delegació del Govern assenyala que totes les demandes que s'han presentat per a exigir el compliment de la Llei de Banderes han estat estimades sense excepció.