Visita institucional de la Delegada del Govern al Centre de Cooperació Policial i Duanera hispà-francès de Melles- Pont de Rei

Visita institucional de la Delegada del Govern al Centre de Cooperació Policial i Duanera hispà-francès de Melles- Pont de Rei

28/05/2014

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha saludat avui les principals autoritats araneses en el decurs de la seva visita institucional a la Val d’Aran.

Llanos de Luna, juntament amb la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha visitat l’Ajuntament de Vielha on ha estat rebuda pel Primer Tinent d’Alcalde, Joaquin Puente, i altres membres del consistori, i posteriorment, s’ha desplaçat fins a la seu del Conselh Generau d’Aran on l’ha rebuda el Síndic d’Aran, Carles Barrera, amb qui han tractat diverses qüestions relacionades amb infraestructures a la Val d’Aran.

En aquest sentit, la Delegada del Govern a Catalunya ha explicat que “tant l’ajuntament de Vielha com el Conselh Generau han agraït l’esforç i celeritat amb la que el Ministeri de Foment va iniciar la reconstrucció dels desperfectes ocasionats per les riuades del passat mes de juny” i ha afegit que “el Govern de l’Estat continuarà recolzant la Val d’Aran i traslladant als organismes competents les propostes de millora en infraestructures que ens facin arribar des de la Val d’Aran”.

Visita ponts d’Escunhau i Arró
Posteriorment, Llanos de Luna ha visitat els ponts d’Escunhau (terme municipal de Vielha e Mijaran) i d’Arró (terme municipal d’Es Bòrdes) que van ser destruïts arran de les riuades que van afectar la Val d’Aran el passat mes de juny. L’inici de les obres de reconstrucció d’aquests dos ponts, a més a més de la reconstrucció del pont de Betlan (terme municipal de Vielha e Mijaran), així com dels camins rurals d’accés començaran un cop baixi el nivell d’aigua dels rius Garona i Joéu després del desgel.
 

El pressupost d’aquestes obres, que aniran a càrrec íntegrament de la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, és de 572.500 euros.
 

Visita al Centre de Cooperació Policial i Duanera de Melles-Pont de Rei La Delegada del Govern a Catalunya ha finalitzat la seva visita a la Val d’Aran al Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPA) de Melles-Pont de Rei, en funcionament des de 2004 i situat al terme municipal de Melles-Pont de Rei (França) i a quatre quilòmetres de Les (Val d’Aran).
 

El CCPA de Melles-Pont du Roi neix arran de la reconversió de les antigues comissaries conjuntes hispano-franceses que es van crear en virtut del Conveni d’Aplicació de l’Acord de Schengen l’any 1990. Les seves principals tasques són la col·laboració amb França i amb d’altres serveis de caràcter internacional en la recollida, anàlisi, intercanvi i difusió de les informacions judicials i administratives d’ordre públic referides a delinqüència transfronterera, així com en la vigilància i control de la immigració irregular.
 

Per part espanyola, en formen part del CCPA de Melles-Pont du Roi la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i els Mossos d’Esquadra. Per part francesa, la Gendarmerie francesa, el Cos de Duaners i la Policia Nacional Francesa. La coordinació nacional dels centres de Cooperació Policial i Duanera depèn de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, mentre que la coordinació de cada CCPA correspon a Policia Nacional o a Guàrdia Civil, en períodes d’alternança de tres anys. Actualment, aquesta coordinació l’exerceix Policia Nacional fins a febrer de 2017.
 

En la visita a l Centre de Cooperació Policial i Duanera de Melles-Pont du Roi han estat presents el Comissari Cap Provincial del CNP a Lleida, Joan Fortuny, el Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Jorge Montero, així com els Coordinadors del CCPA de Melles-Pont de Rei per part espanyola i francesa, l’Inspector Saturnino Cazaña i el Comandant Michel Sánchez, respectivament.