Llanos de Luna: "Les administracions públiques tenim el deure de vetllar pel compliment de les mesures que garanteixen la conciliació del treball i la vida personal"

Llanos de Luna: "Les administracions públiques tenim el deure de vetllar pel compliment de les mesures que garanteixen la conciliació del treball i la vida personal"

08/03/2013

"Valors com la igualtat entre dones i homes són necessaris per consolidar una societat més justa des del punt de vista social i més eficaç i productiva des del punt de vista empresarial", ha subratllat la Delegada al seu discurs.

"L'empresariat català ha entès, d'una manera inequívoca, que en viure en un món globalitzat l'única manera de sortir reforçats de la crisi és treballar des de la unitat".

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha lliurat avui, Dia de la Dona Treballadora, els guardons de la VII Edició del Premi Catalunya Empresa Flexible a la seu del Centre Nacional de Condicions de Treball.

Aquests guardons, que s'emmarquen en la XI Campanya cap un Equilibri de la Vida Professional i Personal, distingeixen les empreses amb les millors polítiques de flexibilitat i conciliació-eines clau per a la competitivitat-a Catalunya.

Unipresalud, Dallant i Casamitjana Mobles han aconseguit aquest any alçar-se amb el premi en les categories de gran, mitjana i petita empresa, respectivament.


Al seu discurs de cloenda, Llanos de Luna ha destacat que "la flexibilitat entre vida professional i laboral és un bé jurídicament protegit per les regles del Dret del Treball i les administracions públiques tenim el deure de vetllar pel compliment de les mesures que garanteixen la conciliació del treball i la vida personal i el foment de la corresponsabilitat en l'atenció i dedicació a la família ".

La Delegada del Govern, que ha elogiat la cultura flexible que fomenten les gairebé 300 empreses participants en l'edició d'enguany, s'ha mostrat convençuda que "valors com la igualtat entre dones i homes són necessaris per consolidar una societat més justa des del punt de vista social i més eficaç i productiva des del punt de vista empresarial ".

"L'augment de nombre de dones al mercat laboral, professional i en llocs directius ha ajudat a visualitzar els malabarismes que nosaltres hem de fer per mantenir un equilibri entre la vida privada i la vida professional. Això ha propiciat l'aparició de mesures de flexibilització per aconseguir la integració de les dues", ha ressaltat coincidint amb la celebració del Dia de la Dona Treballadora.

Després de subratllar que "l'objectiu primordial del govern d'Espanya és la creació d'ocupació", De Luna ha assenyalat que "l'actual situació requereix que les administracions públiques actuïn com a eines facilitadores perquè aquells que, amb coratge i valentia, decideixin iniciar el camí de l'emprenedoria, vegin en nosaltres un aliat que els ajudi i acompanyi en aquest camí ".

"L'empresariat català -ha afegit- ha entès, de manera inequívoca, que en viure en un món globalitzat, l'única manera de sortir reforçats de la crisi és treballar des de la unitat". Aquesta unitat "garantirà la solvència i credibilitat que Espanya, com a gran país, està recuperant en els mercats internacionals".

En aquest sentit, ha recalcat que "hem passat moments complicats i el govern ha adoptat mesures difícils i doloroses, però necessàries. I avui sabem que gràcies a aquest impuls reformista, al sacrifici dels espanyols i al compromís del Govern d'Espanya hem aconseguit rebaixar en 2,3 punts el dèficit públic en plena recessió, aconseguint un esforç de consolidació fiscal sense precedents a l'OCDE ".

Mesures com les rebaixes impositives, la reducció dels costos d'intermediació financera o el suport a la liquiditat de les empreses "van dirigides perquè les petites i mitjanes empreses i els autònoms d'aquest país tornin a actuar com a motors de generació d'ocupació i riquesa ".

Han recollit els premis Catalunya Empresa Flexible, de mans de la Delegada del Govern, Xavier Tobajas Bru, director general d'Unipresalud; Alejandro Pérez, gerent de Dallant; i Carme Marcet, adjunta de Direcció i responsable de RSE de Casamitjana Mobles.

Els Premis Catalunya Empresa Flexible, organitzats per Comunicació de Valor Afegit (CVA), compten amb el suport de Manpower Group i Lanxess Holding Hispania. La selecció dels guanyadors es realitza a través d'eines científiques de l'IE i la col·laboració acadèmica d'ESADE. En aquesta edició s'han presentat prop de 300 empreses, però són ja més de 1.500 les que han promogut la seva candidatura al llarg dels set anys que porta en marxa la iniciativa.

Discurs Delegada