Foment aprova l’Estudi Informatiu d’integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)

22/02/2010

El Ministeri de Foment ha aprovat l’expedient d’Informació Pública i l’Estudi Informatiu del projecte per a la integració del ferrocarril a la localitat de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), segons publica avui el Butlletí Oficial del Estat.
 
El citat Estudi Informatiu s’ha redactat per donar compliment als compromisos adquirits pel Ministeri de Foment al protocol signat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 
La solució aprovada té una longitud total de 2.955 metres, dels quals 1.545 són soterrats. El traçat comença a les immediacions del carrer Agricultura, a la zona industrial de Sant Feliu de Llobregat, i finalitza al pas superior de l’autovia B-23, ja al terme municipal de Sant Joan Despí.
 
El tram comprès entre els carrers Sansón i Passeig Comte de Viladarga (excepte la zona inicial) s’executarà mitjançant el túnel en mina, sense afectar al parc de Can Llovera ni al carrer Constitució. La resta del soterrament es construirà des de superfície mitjançant pantalles.
 
Durant les obres s’habilitarà una estació provisional per no interrompre el servei ferroviari a l’estació. L’estació definitiva serà soterrada en un emplaçament molt proper a l’existent a l’actualitat.
 
Aquesta actuació ha estat dissenyada amb doble via electrificada i per transit exclusiu de viatgers, conforme als estàndars tècnics adoptats a les línies de Rodalies.