Foment sotmet a Informació Pública el projecte de la Variant de Gandesa en la
N-420 (Tarragona)

11/02/2010

La longitud d'aquest tram és de 5 km 

El Ministeri de Foment, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat, ha sotmès a Informació Pública el projecte de traçat de la Variant de Gandesa (Tarragona) en la carretera N-420.

El projecte de traçat es sotmet a Informació Pública en relació amb els béns i drets afectats per l'autovia. Una vegada que finalitzi aquest procediment d'informació pública es produirà l'aprovació definitiva del projecte de traçat, que permetrà iniciar el procediment expropiatori.

Característiques Tècniques
El projecte consisteix en la construcció de la variant de Gandesa, amb una longitud aproximada de 5.120 m., afectant als termes municipals de Gandesa i Corbera d’Ebre ambdós a la província de Tarragona.

El tram comença en un el punt quilomètric 797,4 de la carretera 420 N-420 actual i finalitza al voltant de seu p.q. 804,0, on connecta amb la variant de Corbera d’Ebre.

El traçat es defineix amb una velocitat de projecte de 100 km/h i una una calçada de dos carrils de 3,5 m d'amplada, vorals exteriors d'1,5 m i bermas de 0,75 m.
 

Les infraestructures més importants afectades pel traçat són el camí de la Creu de la Saboga, la carretera de Gandesa a Vilalba dels Arcs TV-7231 i el camí vell de Gandesa a Corbera (camí de divisió de terme municipal).

Durant el traçat s'intercepten diversos camins de caràcter agrícola, la reposició està prevista per mantenir la seva continuïtat i els seus accessos. Entre tots aquests camins, destaca la via pecuària del Camí de la Creu de la Saboga, situat posteriorment a l'enllaç Gandesa Oest.

Les estructures previstes en el tram de variant són: 3 viaductes (pont sobre la Tancada d’en Vidal, pont sobre el Barranc dels Currebes i pont sobre el Riu Sec), 6 passos superiors, 3 passos inferiors i un mur. A més, s'han dissenyat dos enllaços, l'Enllaç de Gandesa Oest i l'Enllaç de Gandesa Nord.