La Fundación Biodiversidad col·labora amb la custodia del territori i la conservació del medi ambient a Cataluña

04/08/2008

Convocatòria d’Ajuts 2008


  • Ha concedit ajuts per promoure el desenvolupament rural sostenible i la prevenció d’incendis forestals, així com per fomentar tasques de protecció del litoral mediterrani

La Fundación Biodiversidad, fundació pública del Govern d'Espanya, dependent del Ministeri de Medi Ambient, i Medio Rural i Marí, ha resolt la Convocatòria de Concessió d'Ajuts per a la realització d'activitats mediambientals en 2008. Entre els projectes, s'ha seleccionat un Programa de la Xarxa de Custòdia del Territori que té com a objectiu la col·laboració del sector empresarial en iniciatives de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears.

Es contribuirà, també, amb l'entitat “Nereo, Preservador del Medi Ambient” en les accions de recuperació de la biodiversitat i els hàbitats aquàtics a la desembocadura del riu Ter, a Girona. Es cofinançarà juntament amb el Parc Natural i Reserva de Biosfera del Montseny un programa de recopilació, integració i anàlisis d'informació per a l’elaboració d'un Pla de Conservació d'aquest espai protegit. Es recolzarà econòmicament al Grup de Natura Freixe en la seva anàlisi de l'estat de conservació del bosc de ribera de la Reserva Natural de Sebes (efectes de la gestió hidrològica de l'embassament de Flix), en l'Estany de Sils, Girona. Es col•laborarà, així mateix, amb la Unió de Pagesos de Catalunya en la prevenció d'incendis en l'activitat agrària i la lluita contra la desertificació a la regió. En el mateix sentit, es cofinançaran al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) activitats tendents al desenvolupament rural, la gestió forestal sostenible i la prevenció d'incendis forestals, a la província de Lleida.

Es col·laborarà, a més, amb el projecte de l'Institut d'Ecologia Litoral per a la integració de xarxes de control i voluntariat per a la conservació de les praderies de Posidònia oceànica a la mediterrània. I amb la Fundació Mar, en el desenvolupament de la Xarxa de seguiment ibèric del litoral marí - SILMAR, a Girona.

Finalment, es recolzarà l'Associació Vida Sana per a la realització del Festival Ecològic de la infància “MamaTerra”, a Barcelona.

Aquesta Convocatòria de Concessió d'Ajudes per a la realització d'activitats mediambientals de la Fundació Biodiversitat està dotada en 2008 amb 3.200.000 euros per a les dotze modalitats propostes. Entre elles figuren la contribució a la conservació d'espècies, la col·laboració a l'ordenació i conservació del territori, el canvi climàtic i la lluita contra les amenaces a la biodiversitat i la cooperació internacional.