El Govern augmenta la reducció de peatges en autopistes catalanes amb una aportació de 93 milions d’euros

30/05/2008

En compliment de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya


  • Es veuran beneficiats els usuaris dels trams: Túnel del Cadí, Accés de Mollet del Vallès (C-33, salida 1), Barrera de Les Fonts (C-16) i Barrera de l’Accés d’Alella (C-32).
  • Fomento’ va a aportar 93,68 M€, distribuïts en 7 anys.

El Consell de Ministres ha autoritzat a subscripció d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya pel qual el Ministeri de Foment finançarà la reducció dels peatges als vehicles lleugers, durant els pròxims set anys, en els trams: Túnel del Cadí, Accés de Mollet del Vallès (C-33, sortida 1), Barrera de Les Fonts (C-16) i Barrera de l’Accés d’Alella (C-32).

L’import previst de les aportacions puja  a 93,68 milions d’euros distribuïts entre 2008 i 2014.

El conveni s’emmarca en les actuacions encaminades a donar compliment a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut d’ Autonomia de Catalunya, que contempla que la inversió de l’Estat t Catalunya en infrastructures s’equipararà a la seva participació en el producte interior brut de l’Estat per un període de set anys i que específicament preveu que aquestes inversions també podran utilitzar-se per l’alliberament de peatges.

El finançament de peatges que contempla el conveni és addicional a la ja establerta en els tres primers trams citats, on ve sent aplicada l’aportació del Ministeri de Foment del 7% de l’import total dels peatges en les autopistes catalanes.

El finançament de peatges establert en el conveni es concreta en:

• Túnel del Cadí: Ampliació al 100% del descompte que anteriorment estava establert en el 50% pels residents al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell que utilitzen vehicles lleugers.

• Accés de Mollet del Vallés: Aplicació de descomptes del 100% en dies laborables i del 48,5% en festius i diumenges, a tots els vehicles lleugers. Es suprimeix així l’exigència que anteriorment estava establerta, per poder beneficiar-se dels descomptes, d’efectuar un mínim de 8 trànsits mensuals.

• Barrera de Les Fonts: Aplicació de descomptes del 100% a tots els vehicles lleugers, amb  origen o destinació Barcelona. Es suprimeix també l’exigència que anteriorment estava establerta, de efectuar un mínim de 8 trànsits mensuals, i  s’amplia la seva aplicació  a diumenges i festius.

• Accés d’Alella: S’estableixen descomptes del peatge del 100% als vehicles lleugers que efectuïn 8 o més trànsits mensuals amb origen o destinació Barcelona, des del primer viatge, de dilluns a divendres, no festius.

En tots els casos, el pagament del peatge haurà de realitzar-se utilitzant un dispositiu d’abonament dinàmic (VIAT).