Ministeri d’Administracions Públiques i Consorci AOC firmen un conveni per impulsar l’administració electrònica a Catalunya

12/03/2008

És la tercera comunitat autónoma que firma aquest acord


  • El Ministeri d’Administracions Públiques posa a disposició del Govern català facilitats per la prestació dels serveis de forma electrònica
  • No tenir que presentar fotocòpia del DNI en els tràmits administratius o notificar en un únic lloc el canvi de domicilio, algunes de las noves avantatges que beneficiaran als ciutadans de la comunitat autònoma

El Ministeri d’Administracions Públiques i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), han signat un conveni de col•laboració per impulsar l’administració electrònica a la regió.

Segons el conveni subscrit, el Ministeri d’Administracions Públiques posa a disposició del Governode Catalunya l’accés a aplicacions,  desenvolupaments i infrastructures tecnològiques que els permetran prestar diversos serveis públics de forma electrònica.

Catalunya es converteix així en la tercera comunitat autònoma en subscriure aquest acord, desprès de Cantàbria i Aragó. El conveni podrà ampliar-se en el futur a novas funcionalitats per serveis no inclosos mitjançant la subscripció d’adendes.

Les noves facilitats que beneficiaran als ciutadans catalans són:

• Incorporació de Catalunya al Sistema d’Aplicacions i Xarxes per les Administracions, SARA, una infrastructura tecnològica que comunica l’Administració General de l’Estat amb les comunitats autònomes i els ajuntaments, i que facilita l’intercanvi d’informació i dades.

Aquesta xarxa, que es va posar en marxa fa un any i mig i està finançada pel Govern central, ofereix una capacitat de transferència de dades de 100 giges.

• Accés al Servei de Verificació de Dades d’Identitat i Residència, una aplicació que permet que els ciutadans no tinguin que presentar la fotocòpia del seu DNI o un volant d’empadronament quan realitzin els seus tràmits amb les administracions. Aquesta avantatja està disponible en l’Administració General de l’Estat des de principis de 2007.