El Ministeri d’Administracions Públiques destina 17 milions d’euros al Pla d’Obres i Servicios de Catalunya

06/03/2008

A través de la Direcció General de Cooperació Local


  • L’aportació de  l’Estat està dirigida a cofinançar inversions dels municipis relacionats amb la prestació de serveis locals, com la conservació de les vies públiques, el clavegueram, l’aigua o l’enllumenat públic 

El Ministeri d’Administracions Públiques (MAP), mitjançant la Direcció General de Cooperació Local, destinarà durant 2008 un total de 16.881.770  euros al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), com aportació de l’Administració General de l’Estat al seu cofinançament.

Aquestes quantitats es dirigiran prioritàriament a inversions dels municipis relacionats amb la prestació de serveis recollits en la Llei de Règim Local. És el cas d’entre altres, l’urbanisme, els parcs i jardins, la conservació de vies públiques, els serveis socials, l’aigua i l’enllumenat públic, el clavegueram, el transport o les instal·lacions culturals i esportives.

ALTRES LÍNIAS DE COL·LABORACIÓ

Els municipis catalans es van beneficiar d’altres línies d’ajuda a les entitats locals que atorga el Ministeri. És el caso dels projectes de modernització administrativa local i els de participació de la societat civil. Entre ambdues línies de subvenció es van concedir  al 2007 ajudes a entitats locals catalanes per un total de 2 milions d’euros.

Les ajudes per la modernització administrativa local subvencionen projectes per la millora dels serveis de gestió i atenció dirigits al ciutadà per la simplificació dels procediments i integració dels mateixos amb els de responsabilitat estatal i autonòmica i per la millra de les infrastructures tecnològiques i de comunicacions. Al 2007, la quantitat destinada a Catalunya per aquest concepte fou de 1.271.139 euros.

La línia d’ajudes pel fomento de la participació de la societat civil cofinança projectes destinats a la prestació de serveis locals en la gestió dels quals hi hagi una participació efectiva dels ciutadans, mitjançant les fórmules que estableixin les entitats locals. L’any passat, mitjançant aquesta línia es van concedir subvenciones a entitats locals catalanes per valor de 708.797 euros.