La delegada del Govern a Catalunya visita la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell

23/09/2019


Acompanyada del subdelegat del Govern a Lleida, Teresa Cunillera s’interessa per les necessitats de la Comunitat i pels projectes de futur


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, han visitat aquest dilluns la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell a Mollerussa (Pla d’Urgell), acompanyats pel president de la Comunitat, Amadeu Ros, i d’altres membres de la Junta de Govern.

Entre d’altres instal·lacions, Cunillera i Crespín han visitat l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, situat al mateix edifici de la Comunitat de Regants. La delegada del Govern a Catalunya ha elogiat la tasca de divulgació que fa aquest centre d’interpretació, on s’explica i s’estudia com eren les terres de la comarca de l’Urgell abans de la seva construcció i la transformació que va significar pel territori una de les obres d’enginyeria hidràulica més important d’Europa.

En el decurs de la visita, s’han abordat de nou els detalls del pla de modernització de l’àrea de regadiu de 75.000 hectàrees dels Canals d’Urgell, aprovat per la Junta General a començaments d’estiu. En aquest sentit, Cunillera ha recordat que el passat mes de juliol ja va mantenir una reunió amb el president de la Comunitat de Regants a la Subdelegació del Govern a Lleida: “Llavors em vaig comprometre a visitar aquestes instal·lacions i ja vaig traslladar la disposició plena del Govern que represento a seguir col·laborant per tirar endavant un projecte de gran magnitud i necessari per les nostres terres”.

De fet, Teresa Cunillera ha assegurat que els Canals d’Urgell són una “infraestructura vital per la que cal treballar conjuntament, també amb Europa”. “Hi ha un problema mundial pel que fa a l’aigua i el seu aprofitament, i qualsevol institució pública ha de prendre els compromisos adients per a que una infraestructura com aquesta segueixi produint riquesa i sigui un projecte de modernització important”. I ha afegit que, per a aconseguir-ho, “l’ideal seria tenir Govern i pressupostos aviat”, Ara bé, també ha apuntat que “estar en funcions i amb el pressupost prorrogat no impedeix que comencem ja a treballar per preparar el futur i els projectes, tal i com estem fent”.

Posteriorment, la delegada del Govern i el subdelegat del Govern a Lleida han visitat també d’altres infraestructures hídriques dels Canals d’Urgell, com el Parc de la Banqueta de Juneda i el Terraplè de Montsonís.