La delegada del Govern visita el Camí de Ronda de Salou on el Govern invertirà un milió euros

La delegada del Govern visita el Camí de Ronda de Salou on el Govern invertirà un milió euros

12/09/2022

  • Gay destaca el compromís del Govern amb “el turisme responsable i per la sostenibilitat i la digitalització”
  • Aborda amb la Cambra de Comerç de Reus la situació de les empreses *agroaliomentarias i les principals infraestructures del municipi

Barcelona, 12 de setembre de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, han mantingut aquest dilluns una reunió institucional amb l'alcalde de Salou, Pere Granados, i amb membres del seu equip de govern amb els qui ha abordat diversos temes d'interès per al municipi vinculats al seu desenvolupament econòmic.

En declaracions als periodistes, la delegada ha posat en valor el treball del Consistori en aquest sentit i el compromís del Govern de seguir recolzant projectes que aposten per “un turisme responsable”. Així, ha recordat les inversions escomeses en el municipi per l'Executiu de Pedro Sánchez apostant per la “sostenibilitat i la digitalització”, i el respatller que estan oferint al teixit empresarial de la zona durant aquesta legislatura.

Per la seva banda, Granados ha destacat que la reunió amb Gay ha servit per “repassar quins són els projectes que el Govern d'Espanya té a Salou, que són projectes molt importants, i per acabar de donar-li l'impuls”. “Gràcies al Govern de Pedro Sánchez hem aconseguit que la situació canviï i les coses vagin millor del que anaven amb anterioritat”.

Tots dos dirigents han fet aquestes declaracions durant la visita a l'espai en el qual es preveu la construcció de la continuació del Camí de Ronda a Salou (Tarragona) --queden solament dos trams per finalitzar-ho--, on el Govern invertirà prop d'un milió d'euros en tres fases.

La primera d'aquestes fases, en Cala Morisca, preveu la construcció d'una passarel·la i està “molt avançada”, la seva licitació està prevista per abans que finalitzi l'any i té un pressupost de 200.000 euros. La segona i la tercera fase estan pendents de les modificacions en el projecte i es preveu la seva licitació per 2023.

Aquest projecte està vinculat a uns altres, com la recuperació de les bateries antiaèries de la Guerra Civil de la zona o la digitalització que el Govern preveu a través de Red.es, que faria ascendir la inversió total fins als dos milions d'euros.

CAMBRA DE COMERÇ DE REUS

La jornada de la delegada a la província de Tarragona ha començat amb una reunió de treball en la Cambra de Comerç de Reus, on s'ha reunit amb el seu president, Jordi Just, i amb membres del seu comitè executiu.

En l'encontre han abordat la situació d'infraestructures com l'Aeroport de Reus i la N-420, i també la situació del teixit econòmic de la ciutat, concretament la que fa referència a les empreses agroalimentàries.

Després d'això, ha realitzat una visita institucional a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Reus, on ha mantingut una reunió amb la degana, Encarna *Orduna, que li ha traslladat els futurs projectes de la institució.

Més tard, ha mantingut una trobada amb l'alcalde de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, que li ha traslladat un projecte del consistori de recerca de tractaments contra el càncer basats en la protonterapia.

Per finalitzar la visita a Tarragona, la delegada i el subdelegat han mantingut una reunió amb l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, en la qual han pogut abordar assumptes d'interès per als ciutadans del municipi.