Catalunya acull a 12 dones europees del programa The Break per a desenvolupar la seva experiència d'emprenedoria a Espanya

Catalunya acull a 12 dones europees del programa The Break per a desenvolupar la seva experiència d'emprenedoria a Espanya

29/09/2022

  • *The Break, el Programa d'Atracció d'Emprenedoria Femenina desenvolupada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, atreu a Espanya a un primer grup de 140 emprenedores de la UE per conèixer de primera mà l'ecosistema empresarial espanyol.
  • Catalunya acollirà a 12 emprenedores procedents de vuit països europeus que desenvoluparan el seu projecte d'emprenedoria en la plataforma Pandora Huben, a Tivissa, Tarragona.
  • L'Escola d'Organització Industrial (EOI) va acollir aquest dimarts un acte a Madrid en el qual les 140 emprenedores van compartir impressions abans de partir cap a les 12 comunitats locals d'Espanya en les quals desenvoluparan els seus projectes d'emprenedoria.

29 de setembre de 2022 – Catalunya acull a un primer grup de 12 emprenedores de The Break, el Programa d'Atracció d'Emprenedoria Femenina desenvolupada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a través de la Fundació EOI i en col·laboració amb *Impact Hub Madrid, per conèixer de primera mà l'ecosistema empresarial espanyol i establir relacions comercials i d'inversió al nostre país.

En total, 140 dones procedents de 22 països europeus desenvoluparan el seu projecte en 12 comunitats locals d'emprenedoria fins al proper 23 d'octubre, en el marc inversor del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que reforça la seva aposta per l'emprenedoria i la participació femenina al mercat laboral.

Les 12 emprenedores que desenvoluparan el seu projecte a Catalunya, procedents d'Itàlia, Letònia, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Estònia, Hongria, i Romania, treballaran en la plataforma *Pandora *Hub, en la localitat de Tivissa, a Tarragona, que contribuirà al desenvolupament de projectes en matèria de desenvolupament rural, digital i telecomunicacions, transició ecològica i energia, emprenedoria social, banca i finances i salut.

Programa per a dones emprenedores europees

El programa The Break forma part del Pla de Recuperació i compta amb un pressupost de 10 milions d'euros fins a desembre de 2023. El seu objectiu és atreure a 833 dones emprenedores perquè coneguin des de dins l'ecosistema empresarial espanyol i estableixin relacions comercials i d'inversió al nostre país. Al mateix temps, aquest programa pretén contribuir a la resolució dels reptes sectorials en favor del desenvolupament local i impulsar la tornada de talent femení espanyol.

The *Break pretén crear una de les comunitats d'emprenedores més actives a Europa, amb l'objectiu que segueixi existint molt després d'haver finalitzat el programa i els Fons Next Generation. Es tracta de crear un ecosistema d'ajuda mútua, en el qual floreixin col·laboracions que impulsin una economia més distribuïda”, va explicar Eva Adobo, responsable del projecte en la EOI, durant l'acte de recepció de les 140 emprenedores celebrat aquest dimarts a Madrid.

Així mateix, The *Break està alineat amb l'Estratègia Espanya Nació Emprenedora”, la visió a llarg termini impulsada pel Govern per convertir a Espanya en un país de referència en emprenedoria innovadora en 2030.

Aquesta primera edició de The Break engloba a 140 dones de 22 països europeus, sent Alemanya el país que concentra un major impacte del programa, amb un 24% de participants, seguit d'Itàlia (11%), Països Baixos (9%) i França (7%).

10 àrees d'activitat i 12 centres d'emprenedoria

La comunitat d'emprenedores de The *Break és també diversa quant a sectors d'activitat: emprenedoria social (26%), digital i telecomunicacions (16%), energia i transició ecològica (13%), salut (13%), indústria (12%), turisme, cultura i patrimoni cultural (11%), finances (4%), *agroalimentación (2%) i desenvolupament rural (2%). Així mateix, els projectes presenten diferents graus de maduresa: molts d'ells es troben en etapes inicials o intermèdies i aproximadament un terç dels mateixos estan llests per escalar.

A nivell nacional, les organitzacions que acompanyaran a les Breakers en el seu procés de generar sinergies i aliances a Espanya són les següents: Consorci Zona Franca (Vigo, Pontevedra); Fundació Roberto Rivas (Silleda, Pontevedra); *The Social Circle (Villasevil, Cantàbria); Impact Hub Donostia (Donostia, País Basc); *Biko *Consulting (Kuartango, Àlaba); *Rooral (Artieda, Saragossa); Pandora *Hub (Tivissa, Tarragona); Centre Europeu d'Emprenedoria i Innovació (Burgos); *Genion (Petrer, Alacant); Impact Hub Màlaga/La Sínia (Màlaga); Almanatura (Arroyomolinos de León, Huelva); i Pobles Remots (Agaete, Gran Canària).

Tres són les contribucions que persegueix The Break: contribuir a reduir la bretxa de gènere en l'emprenedoria, l'aprenentatge i la millora dels projectes de les emprenedores participants i la creació d'una xarxa europea d'emprenedores, la comunitat *breaker, per crear negoci i oportunitats.

Per a més informació:

Prensa@eoi.es                                                                      

https://the-break.eu/