Teresa Cunillera visita el centre públic de referència per a dones La Ciba de Santa Coloma de Gramenet

Teresa Cunillera visita el centre públic de referència per a dones La Ciba de Santa Coloma de Gramenet<br/>

02/03/2021

  • La delegada del Govern a Catalunya també ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i ha visitat l’Ajuntament
  • Teresa Cunillera inicia la ‘Setmana Lila 2.0’ fent èmfasi en la importància de reduir desigualtats i empoderar les dones tant a nivell personal com professional

Barcelona, 2 de març.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dimarts el centre públic de referència per a dones La Ciba, a Santa Coloma de Gramenet, donant així inici a la ‘Setmana Lila 2.0’, organitzada per la Delegació del Govern per commemorar el 8M amb una setmana d’actes i activitats en torn la igualtat.

La delegada del Govern ha visitat La Ciba acompanyada de l’alcaldessa, Núria Parlon, així com de la directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Maribel Cárdenas, i la directora de l’equipament, Sílvia Migueiz. La Ciba és l’equipament públic de referència per les dones de Santa Coloma de Gramenet i del seu entorn, un espai de recursos per a dones que té per objectiu posar al seu abast eines per a la millora de l’autonomia personal en tots els àmbits de la vida. El centre és també un espai d’innovació i economia feminista, on es poden trobar espais de formació, de preparació per a l’ocupació, de naixement i acompanyament de projectes culturals i de creació d’una nova economia social, solidària i feminista.

Teresa Cunillera ha pogut conèixer de la mà de les responsables del centre els serveis que s’ofereixen actualment, com el Centre d’Informació i Atenció Integral a les Dones (CIRD) que treballa per a l’abordatge de les violències masclistes, i el programa dedicat al foment de l’economia social, solidària i feminista on s’incorpora la perspectiva de gènere. També els projectes que s’impulsaran properament, com el Nou Hub de coneixement que pretén acostar ciutat i universitats o les diferents iniciatives per a la innovació, com espais de coworking o aules de formació, on es compartirà coneixement i es fomentarà la col·laboració.

Teresa Cunillera ha destacat que La Ciba es un projecte “pioner en favor de les polítiques d’igualtat de gènere i únic a tot l’Estat”, i ha fet èmfasi en la “importància de la creació i impuls d’aquest tipus d’iniciatives que treballen per a la reducció de les desigualtats i per a l’empoderament de les dones tant a nivell personal com professional”.

Visita institucional a l'Ajuntament

La delegada del Govern també ha dut a terme una visita institucional a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on ha signat el Llibre d’Honor destacant els espais de treball conjunt com a noves oportunitats pels veïns i veïnes. “Espero que aquesta sigui només la primera de moltes visites i obri un camí de complicitats compartides”, ha afegit. Teresa Cunillera també ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa per intercanviar opinions i obrir vies de col·laboració compartida.