L'Àrea d'Indústria de la Delegació supervisa les instal·lacions de pirotècnia, que ja es preparen per a la festa de Sant Joan

01/04/2019


Es tracta de magatzems autoritzats que han de complir les estrictes mesures de seguretat industrial i ciutadana. Ubicació, materials de construcció dels magatzems, distàncies de seguretat a nuclis de població i de comunicacions, alarmes i sistema anti-incendis, són alguns dels requisits que han de complir.


Pirotècnia ARS en la Roca del Vallés (Barcelona) és un dels magatzems de pirotècnia que existeixen a Catalunya, que ja es prepara per atendre les necessitats pròpies de la festa de Sant Joan. En les seves naus, s'apilen centenars de caixes de xinesos, fonts, trons vermells, coets... a punt per preparar les comandes que diàriament surten d'aquestes instal·lacions amb destinació a alguna celebració.

Però no es tracta d'unes naus qualsevol. Tant els dipòsits, com la resta de la instal·lació, han de complir unes estrictes mesures de seguretat industrial i ciutadana, recollides en el Reglament d'articles pirotècnics i cartuchería, aprovat per el  Reial decret 989/2015, de 30 d'octubre, que abasten des de la ubicació, materials de construcció i distàncies entre naus, engegada, funcionament i eventual desmantellament.

En el marc de la labor de supervisió de la seguretat industrial, els tècnics de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya, han visitat avui les instal·lacions de la Pirotècnia ARS, que projecta augmentar la seva capacitat d'emmagatzematge i passar de 127.000 a 250.000 quilos. 

En tot cas, aquesta capacitat està condicionada a la distància entre les naus, a les defenses, o espai de terra reforçat que es col·loca per separar-les, la distància de nuclis de població i de comunicacions, entre altres requisits.

En dies com avui, enrere han quedat les Falles, i el més immediat al calendari és la festa de Sant Joan, amb el subministrament a les centenars de casetes que s'instal·len a les ciutats i pobles de Catalunya. A més, des d'ara i fins a octubre, l'activitat pirotècnica no decau empesa per festes patronals i també per les exhibicions de “Diables”, una tradició de música i foc molt lligada a Catalunya.