Teresa Cunillera participa en una jornada de portes obertes en la Variant de Vallirana

03/03/2019


La inversió prevista de les obres ascendeix a 167 milions d'euros. La Variant oferirà una alternativa més còmoda i ràpida a l'actual travessia de la N-340, que utilitzen més de 19.000 vehicles al dia de mitjana


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha participat aquest diumenge en una jornada de portes obertes en la Variant de Vallirana per mostrar als veïns la fase de culminació de les obres.

Acompanyada de l'alcaldessa de Vallirana, Eva Menor, la delegada del Govern a Catalunya s'ha reafirmat en el seu compromís, ja expressat en la seva visita a la zona el 22 de gener, que les obres de la Variant de la N-340 acabaran pròximament i que això permetrà posar fi a l'impacte que genera el pas de 19.000 vehicles al dia de mitjana per l'interior de la localitat.

La nova Variant de la N-340 a Vallirana, d'uns 2,4 quilòmetres de longitud, oferirà un traçat alternatiu més ràpid i còmode per al tràfic de llarg i mig recorregut, que actualment es veu obligat a circular per la travessia, on existeix limitació de velocitat a 50 km/h, nombroses interseccions (algunes semaforizadas) i passos de vianants, i és freqüent trobar congestió per l'elevat pas de vehicles.

També es veuran beneficiats els veïns i veïnes de Vallirana, doncs la Variant traurà gran part d'aquest tràfic dels seus carrers, amb la consegüent millora de la seva qualitat de vida i increment de la seguretat viària.

El tram inclou un túnel compost de dos tubs, un per a cada sentit de circulació, d'1.370 metres de longitud cadascun, situats tots dos sota una zona residencial del municipi i que constitueixen la part més important de les obres.

La inversió prevista en aquestes obres ascendeix a 167 milions d'euros

En la jornada de portes obertes els veïns han pogut observar l'estat actual de les obres i els processos de construcció. En els exteriors als túnels (l'execució del paviment bituminoso i la instal·lació de muralletes en estructures), l'edifici de control de túnels, i accessos. A l'interior dels túnels han pogut fixar-se en el cablejat elèctric per a enllumenat i els dispositius de seguretat.

Els participants en la jornada també s'han retrobat amb la passarel·la per als vianants que des de desembre comunica la zona de l'Institut Vall d’Arús amb el barri de la Llibra.

En la seva última visita a Vallirana, Teresa Cunillera també va visitar precisament aquesta passarel·la, finançada pel Ministeri de Foment i que ha facilitat el trajecte dels veïns i veïnes. A més, va mantenir una reunió de treball amb Eva Menor i va destacar la importància de la col·laboració institucional i entre administracions.