L'Oficina d'Estrangeria de Barcelona aconsegueix una ‘espera zero’ i ja s'obté cita prèvia el mateix dia de la sol·licitud

21/02/2019


Ho ha anunciat la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, aquest dijous. A això ha contribuït la implantació d'un nou sistema per canalitzar les sol·licituds de cita prèvia que va començar a funcionar el passat mes d'octubre a través del Registre Electrònic Comú.


L'Oficina d'Estrangeria de Barcelona ha aconseguit aconseguir actualment una llista de ‘espera zero’ i els ciutadans que demanen cita prèvia obtenen resposta el mateix dia de la sol·licitud. Així ho ha anunciat aquest dijous la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, enaltint l'increment de la dotació de recursos que ha fet el Govern de l'Estat en les Oficines d'Estrangeria i agraint la labor dels treballadors.

Aconseguir la ‘espera zero’ és un gran assoliment que redunda en “el benestar dels ciutadans, que són l'objectiu principal de totes les polítiques que impulsa l'actual Govern de l'Estat”, ha afegit Teresa Cunillera.

Aquesta gran fita en l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona es deu en bona mesura a la implantació d'un nou sistema per canalitzar les sol·licituds de cita prèvia. Des que aquest nou sistema va començar a funcionar el passat mes d'octubre a través del Registre Electrònic Comú, s'han gestionat un total de 13.536 peticions.

A dia d'avui, en l'Oficina d'Estrangeria s'està donant resposta a les peticions rebudes en el mateix dia, aconseguint que cap ciutadà o ciutadana hagi d'esperar.

 

Resposta als estudiants que prorroguen la seva estada

D'altra banda, l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona també ha agilitat els tràmits que han de realitzar els estudiants per sol·licitar la pròrroga de la seva estada. En aquest sentit, durant el mes de febrer s'han resolt 4.091 expedients d'aquest tipus i en l'actualitat s'està donant resposta a les sol·licituds amb menys d'un mes de diferència.

Cal destacar que Catalunya és un reclam per als estudiants estrangers que trien Espanya per formar-se. En els últims quatre anys, el nombre d'estudiants estrangers que s'han situat a Catalunya s'ha incrementat un 45% fins a aconseguir la xifra actual de 16.031 persones. En el conjunt de l'Estat, el total d'estudiants estrangers ascendeix a 53.070 i Catalunya ha estat l'opció triada pel 30%.

Per províncies, la immensa majoria, el 94%, trien estudiar a Barcelona, seguida de Tarragona, amb 512 estudiants, Girona, amb 284 i Lleida, on l'any passat 115 persones estrangeres tenien autorització d'estada per estudis.

El 40% d'aquests estudiants de fora de l'espai comunitari, van sol·licitar renovar la seva estada una vegada finalitzat el primer any d'estudis.