Visita institucional de la delegada del Govern a Esparreguera

20/02/2019



Es reuneix amb l'alcalde, Eduard Rivas, per abordar assumptes d'interès per al municipi i els seus veïns i veïnes i visita la Colònia Va calmar i es reuneix amb la Fundació Àuria


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha realitzat aquest dimecres una visita institucional al municipi d'Esparreguera, on ha conegut de primera mà la situació territorial i les necessitats específiques, i ha ofert la seva col·laboració institucional.

En primer lloc, la delegada del Govern ha visitat la Colònia Va calmar, icona de l'època industrial situat en el marge dret del riu Llobregat. Aquesta colònia de teixit de cotó, ara convertida en museu, es distingeix d'altres colònies per les seves grans dimensions i per l'ús d'un llavors nou sistema hidràulic que aprofita al màxim l'energia de l'aigua. La visita l'ha realitzat al costat de l'alcalde del municipi, Eduard Rivas, i també ha servit per conèixer l'entorn.

Posteriorment, Teresa Cunillera i Eduard Rivas s'han desplaçat a l'Ajuntament d'Esparreguera, on la delegada del Govern a Catalunya ha signat el Llibre d'Honor, plasmant la seva “ferma voluntat de col·laboració institucional i de diàleg en benefici de la ciutadania”. A més, Teresa Cunillera ha ofert el seu recolzo en aquells àmbits competencials de l'Estat i tota la seva col·laboració en la resta d'assumptes que corresponen a altres administracions. També ha mantingut una reunió de treball amb l'alcalde, en la qual s'han abordat temes d'interès municipal com el projecte d'ampliació i adequació de la A2, el projecte de la ròtula Martorell-Abrera, i altres connexions territorials.

La delegada del Govern a Catalunya també ha mantingut una reunió amb representants de la Fundació per a la Inclusió Laboral Àuria, un centre especial de treball per a persones amb discapacitat o risc d'exclusió social prioritàriament de l'àrea d'Esparreguera. Teresa Cunillera ha pogut conèixer de primera mà les actuacions i la labor que duu a terme la fundació.