Acord del Consell de Ministres pel qual s'aprova modificar l'oferta parcial d'ocupació pública dels Mossos d'Esquadra, que permet convocar 455 noves places

29/12/2017

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a l'empara de l'article 155 de la Constitució, modificar l'acord GOV/89/2017, pel qual s'aprova l'oferta parcial d'ocupació pública dels Mossos d'Esquadra per a l'any 2017, el que permet a la Generalitat convocar 455 noves places de la policia autonòmica.

A proposta dels Ministeris d'Hisenda i Funció Pública i d'Interior, el Consell de Ministres també ha aprovat autoritzar la modificació de determinades actuacions previstes en el conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per reordenar els equipaments penitenciaris a la capital catalana.

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha aprovat l'adhesió de Catalunya al conveni de col·laboració entre l'Administració General de l'Estat i l'Associació Nacional Empresarial de la Indústria Farmacèutica.

En la reunió d'avui s'ha aprovat també un acord entre el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al que està adscrita l'Agència de Residus de Catalunya, per perllongar les activitats del Centre d'Activitat Regional per a la Producció Neta fins a 2018.

Des de 2012 existia un acord entre ambdues administracions sobre el funcionament del citat Centre d'Activitat regional per a la Producció Neta de Catalunya, acord que s'ha anat actualitzant fins a una vigència que conclou el 31 de desembre de 2017.

Atès que les administracions compromeses amb l'acord estan treballant en la creació d'un consorci amb la finalitat de que el Centre desenvolupi la seva activitat a través del mateix, es considera oportú ampliar la vigència d'aquesta col·laboració fins a finals de 2018, perquè així es pugui finalitzar els tràmits de la creació del consorci.

A continuació es detallen altres acords adoptats en la reunió del Consell de Ministres d'avui:

-Acord del Govern pel qual es modifiquen les taules retributives dels centres penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

-Acord pel qual s'aprova, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per 2017, Departament d'Empresa i Coneixement, la modificació pressupostària per import de 498.758,00 euros, destinat a Circuits de Catalunya SL., en el marc de les activitats del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

-Acord pel qual s'autoritza a COMSA Concessions, SLU, la transmissió d'accions de Superficiària COMSA I, SAU, i Superficiària CP Mes d’Enric, SAU, a favor de MIRCOM Concessions d'Infraestructures, SL, en relació amb diversos contractes. S'autoritza a COMSA Concessions, SLU la transmissió de les accions de les seves participades al 100% COMSA I, SAU i Superficiària CP Mes d’Enric, SAU, d'acord amb el permès pels plecs de bases que regeixen la licitació dels drets de superfície per a la construcció i conservació de dos edificis judicials a Terrassa i la Bisbal d'Empordà i d'un centre penitenciari el Mes d’Enric del Catllar, respectivament, i la seva explotació mitjançant el seu arrendament a la Generalitat de Catalunya.

-Acord pel qual s'autoritza als representants de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern de la societat Comercial de la Forja, SA, (COMFORSA) a renovar pel mateix import una operació d'endeutament a curt termini per import màxim de 3.500.000,00 (tres milions cinc-cents mil) euros.

-Acord pel qual s'autoritza als representants de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern del Consorci Centro Tecnològic Forestal de Catalunya a renovar pel mateix import una operació d'endeutament a curt termini per un import màxim de 250.000,00 (dos-cents cinquanta mil) euros.

-Acord pel qual s'autoritza l'encàrrec d'una actuació en infraestructures a realitzar per l'empresa Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Infraestructures.cat) i d'actualització del Pla Econòmic Financer d'aquesta societat en relació amb les actuacions i aportacions del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Es proposa l'encàrrec a Infraestrutures.cat de les obres de reforma i ampliació de l'Oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en la localitat de Salt (Girona), per import d'1.810.000,00 euros, repartits en 2018 i 2019; així com l'actualització del Pla Econòmic Financer d'aquella societat. Aquesta obra es finança amb càrrec als PGE, mitjançant transferència del SEPE, en el marc del Programa d'Acció Conjunt per a la Millora de l'Atenció a les Persones Parades de Llarga Durada, en concepte de Modernització dels Serveis Públics d'Ocupació.

-Acord pel qual s'aprova la subscripció del conveni pel qual es formalitza l'encomana de gestió de la Direcció general de la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, de la Direcció general d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut, per a la prestació de funcions d'assessorament i informe, i s'autoritza la seva signatura.

(S'adjunta referència completa de Consell de Ministres convocat conforme a l'Acord del Ple del Senat de 27 d'octubre de 2017 pel qual s'aproven les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Constitució)