Enric Millo fa una crida a tornar a sumar: "Enaltir la ruptura és el primer pas cap al fracàs i la seva primera conseqüència és l'ocupació"

Enric Millo fa una crida a tornar a sumar: "Enaltir la ruptura és el primer pas cap al fracàs i la seva primera conseqüència és l'ocupació"

14/12/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha subratllat avui que “enaltir la ruptura és el primer pas cap al fracàs i la seva primera conseqüència és l'ocupació”. “No podem permetre que ningú posi en risc la recuperació -ha remarcat-, perquè posar en risc la recuperació és posar en risc les oportunitats de la gent”.

Enric Millo ha fet aquestes observacions durant la seva intervenció en la trobada “Millorar la formació dels joves, una prioritat del país”, organitzada pel diari La Vanguardia i on ha participat el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet. Precisament, el delegat del Govern ha posat a l'empresari com a exemple de “dedicació a la formació dels joves” durant totes les seves etapes professionals.

També prenent a José Luis Bonet com a referent, Enric Millo ha assenyalat que “tenim un gran deute amb aquests joves de 70 anys que van saber aparcar les diferències i construir un gran relat sobre el que els unia”. “Amb les seves ganes de sumar -ha posat de relleu- van consolidar una democràcia estable en la qual hem cabut tots, fent del pluralisme i la diversitat una dels grans senyals d'identitat d'Espanya”.

Com a part del llegat d'aquesta generació ha destacat també el creixement econòmic espanyol, l'extraordinari procés d'obertura a l'exterior i la construcció d'un model de benestar d'èxit, “amb uns sistemes sanitaris i de pensions que estan entre els millors del món”.

La voluntat de sumar, ha recordat, "ens ha permès protagonitzar aquest gir de 180 graus que ha fet que passem d'una intensa destrucció de llocs de treball a liderar la creació d'ocupació a Europa".

Per això, ha avisat que “no podem permetre que Catalunya deixi de ser un dels grans motors de l'ocupació a Espanya”. Ja en el mes d'octubre, ha repassat, la creació d'ocupació a Catalunya es va frenar un 70% respecte a l'any passat i en el mes de novembre Catalunya ha passat de crear ocupació a destruir-la i ha registrat el major augment de l'atur des de 2009. “La millor recepta per consolidar el que pot ser un altre gran èxit col·lectiu d'Espanya, una recuperació intensiva en termes d'ocupació, és tornar a sumar”, ha insistit. I la millor manera de fer-ho, “és apostant per oferir oportunitats als joves”, deixant enrere “deficiències estructurals que dificultaven el seu accés al mercat laboral”.

Eines de formació i ocupació

En aquest sentit, ha posat de relleu que “junts hem aconseguit reduir la taxa d'abandonament escolar i situar-la per primera vegada per sota dels 20 punts”. També “hem impulsat un sistema com el de la Formació Professional Dual, que permet treballar i formar-se a la vegada, i del quual ja s'han beneficiat gairebé 600.000 joves”. Finalment, ha destacat eines com l'EEEJ i la Garantia Juvenil, “que ha ofert oportunitats de formació o ocupació a 2,5 milions de joves”. Aquestes dades l'han portat a concloure que, per primera vegada, Espanya inicia una recuperació “on l'ocupació jove està present des del principi”.