Sánchez-Bustamante: "La Carta Magna ens ha proporcionat 39 anys de pau, llibertat, democràcia, pluralisme i creixement"

Sánchez-Bustamante: "La Carta Magna ens ha proporcionat 39 anys de pau, llibertat, democràcia, pluralisme i creixement"

05/12/2017

El subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha destacat avui que "la Carta Magna ens ha proporcionat 39 anys de pau, llibertat, democràcia, pluralisme i creixement, i ens ha permès viure el període més llarg d'estabilitat i relació pacífica de la nostra història".

En l'acte de commemoració del 39 aniversari de la Constitució Espanyola que s'ha celebrat aquest migdia en la Subdelegació del Govern a Girona, Sánchez-Bustamente ha explicat que "la Constitució ha estat, des de 1978, la principal salvaguarda dels nostres drets i llibertats, i per això, un dia com avui, reivindiquem el que ens uneix a tots, resultat d'un esforç col·lectiu, i defensem el lloc de trobada que integra la identitat de tot el nostre país representat en tres valors fonamentals: la unitat, la pluralitat i la solidaritat".

Així mateix, el subdelegat del Govern ha remarcat que "la Constitució és de tots i para a tots", i ha recordat que "va ser aprovada en un referèndum legal amb el vot favorable del 87% dels espanyols, i aquí, a Catalunya, amb tres punts percentuals més, el vot favorable va arribar a més del 90%".

Durant l'acte diferents personalitats han llegit articles de la Constitució Espanyola i en el seu torn d'intervenció, Sánchez-Bustamante ha fet lectura del 155CE, el qual, ha assenyalat, "ha permès a Catalunya la tornada a la legalitat i seguretat jurídica". "La seva mesurada i temporal posada en funcionament ha aconseguit, en primer lloc, frenar el perjudici greu que s'estava causant sobre l'economia i la convivència social i, en segon lloc, tornar a donar la veu als catalans amb la convocatòria d'unes eleccions legals i amb garanties", ha destacat.

Finalment, el subdelegat del Govern a Girona ha reivindicat "la vigència de la nostra Constitució, com a norma fonamental de la nostra convivència i punt de trobada i d'entesa de tots els espanyols".