La subdelegada del Govern a Lleida presideix l'acte commemoratiu del 39 aniversari de la Constitució

La subdelegada del Govern a Lleida presideix l'acte commemoratiu del 39 aniversari de la Constitució

01/12/2017

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presidit aquest matí en el Saló del Tron de la Subdelegació l'acte commemoratiu del 39 aniversari de la Constitució espanyola.

A l'acte ha assistit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, diputats i diputades al Congrés i al Parlament de Catalunya, així com regidors de l'Ajuntament de Lleida, representants de l'Administració General de l'Estat a Lleida, representants de l'àmbit judicial, de l'Exèrcit, els màxims responsables de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Lleida i representants de Mossos d¡'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida.

En la presentació de l'acte, la subdelegada Inma Manso ha insistit que "el període d'estabilitat que hem viscut en aquests 39 anys ha estat indispensable per a la nostra modernització social, econòmica i institucional".

Manso també s'ha dirigit a tots els guàrdies civils i policies nacionals presents en l'acte, i "especialment als qui esteu lluny de casa" per agrair-los "el sacrifici i esforç del dia a dia en el compliment de les lleis".

La subdelegada també ha agraït l'esforç als agents dels Mossos d'Esquadra, policies municipals de Lleida i de la resta de la província, a l'alcalde de Lleida i a altres servidors públics que s'han destacat en la defensa de la legalitat vigent.

Per la seva banda, la Doctora Teresa Freixes, Catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha remarcat en la seva intervenció que "tenim una Constitució perfectament homologada amb les constitucions democràtiques actuals de la qual hem d'estar orgullosos perquè ens ha fet ciutadans i ens ha permès ser ciutadans europeus".

Teresa Freixes també ha recordat que "és una Constitució que ha estat model per a altres països europeus i llatinoamericans i, com totes elles, potser ha de posar-se al dia en algunes qüestions però ha de fer-se seguint els procediments establerts en la pròpia Constitució i amb un gran acord entre les forces polítiques".