Enric Millo lamenta que els independentistes es qüestionin el procés electoral i posin en dubte així "la professionalitat dels funcionaris de la Generalitat i dels ajuntaments"

Enric Millo lamenta que els independentistes es qüestionin el procés electoral i posin en dubte així "la professionalitat dels funcionaris de la Generalitat i dels ajuntaments"

01/12/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha recriminat a ERC que sembri dubtes sobre la legalitat i transparència de les eleccions del 21 de desembre.

En la roda de premsa convocada per informar dels acords del Consell de Ministres adoptats a l'empara de l'article 155 de la Constitució, Millo ha considerat "absolutament fora de lloc" que aquesta formació es qüestioni el procés electoral ja que, ha recordat, té totes les garanties: "Un cens electoral i col·legis coneguts, comunicació censal, tots els procediments garantits, representants de la Generalitat en les meses i interventors i apoderats dels partits". Per això, ha lamentat que ERC "posi en dubte la professionalitat dels funcionaris de la Generalitat i dels ajuntaments".

El Consell de Ministres, ha explicat en roda de premsa el delegat del Govern, ha autoritzat avui una despesa de 16 milions d'euros per sufragar tres actuacions de caràcter ambiental a Catalunya, amb càrrec al pressupost de 2017, dins de la competència actual del Govern sobre la gestió en aquesta comunitat autònoma segons el Reial decret 944/2017, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El Ministeri de Treball i Seguretat Social, a través de la conselleria de Salut, ha subscrit un conveni per al control de la incapacitat temporal durant el període 2017-2020 que suposarà destinar al govern català més de 60 milions d'euros. Millo ha explicat que aquest conveni busca establir un marc de col·laboració entre ambdues administracions per al desenvolupament del pla anual d'actuacions per a la modernització i millora de la gestió de la incapacitat temporal i la racionalització de la despesa.

El Govern ha aprovat també diverses modificacions pressupostàries pel Servei Públic d'Ocupació (SOC), per 6,2 milions d'euros; per a la Conselleria d'Empresa, per valor de 295.000 euros, que aniran al Barcelona Supercomputing Center i l'Institut de Salut Global, i del Servei Català de la Salut per valor de 250.000 euros per a un increment del finançament d'Aran.

També s'han aprovat modificacions per 500.000 euros per a les obres de l'Hospital de la Val d'Aran i altres 900.000 per al departament d'Ensenyament per a l'Àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, autoritza una despesa de més de 16 milions d'euros per a diverses actuacions a Catalunya. Aquestes partides van destinades a subvencions en matèria de residus, direcció de plans d'emergència de dos embassaments i a finançar el 50% del preu d'adquisició de la propietat del volcà de Santa Margarida.

S'ha aprovat també destinar 10 milions d'euros per renovar peces de vestuari dels Bombers de la Generalitat i un altre mig milió per al manteniment de les instal·lacions dels centres de treball de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament.

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, els següents acords:

-Acord pel qual s'autoritza a l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública a la Fundació Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, per import de 400.000 euros, per a les activitats de la Sala Beckett durant 2017.

-Acord pel qual s'autoritza l'aportació de capital de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, per import de 37.664,63 euros a favor de Fundació Mediterrània, Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional, per compensar les pèrdues d'exercicis anteriors.

-Acord pel qual s'autoritza al Circuit de Motocròss de Catalunya S. L. a aplicar l'import de 100.000 euros, corresponents al romanent de tresoreria, a 31 de desembre de 2016, per executar obres d'inversió en les seves instal·lacions.

-Acord pel qual s'autoritza a l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública de 700.000 euros a Bitò Produccions SL., per contribuir al finançament del Festival Temporada Alta 2017.

Aquests acords s'han presentat per a la seva aprovació pel Consell de Ministres, de conformitat amb el Reial decret regulador dels òrgans i autoritats encarregats de complir les mesures autoritzades pel Senat que va aprovar, el passat mes d'octubre, les mesures requerides pel Govern a l'empara de l'article 155 de la Constitució.

(S'adjunta referència completa del Consell de Ministres amb aquests i altres acords adoptats a l'empara de l'article 155 de la Constitució)