Enric Millo recorda que "sense respecte a la legalitat no hi ha democràcia"

Enric Millo recorda que "sense respecte a la legalitat no hi ha democràcia"

26/04/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha presidit avui a Girona l'acte de commemoració del 193è aniversari de la creació de la Policia Nacional, acompanyat del subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i el comissari cap provincial de la Policia Nacional, Francisco Pamplona Layunta. Segons ha destacat Millo, "moltes coses han canviat durant aquests 193 anys" -com l'organització, funcions i reptes del Cos - però "sens dubte" es manté inalterable "l'extraordinària vocació de servei públic, la gran professionalitat i la defensa de les llibertats de tots els espanyols "que demostra.

"Sense seguretat no hi ha llibertat", ha reivindicat el delegat del Govern, que creu que la principal tasca dels agents de la Policia Nacional és preservar-la. "Sou els garants de les nostres llibertats, i, sobretot, que ningú ho oblidi, sou els garants de les llibertats i els drets dels més vulnerables", ha conclòs.

De la mateixa manera, "sense respecte a la legalitat no hi ha democràcia", ha defensat Enric Millo, que ha enviat un missatge de tranquil·litat als funcionaris: "A Espanya no hi ha diverses legalitats paral·leles, sinó una única legalitat constitucional ".

El delegat del Govern ha emplaçat als funcionaris a no tenir "cap dubte a l'hora de saber que el Govern d'Espanya farà respectar els drets fonamentals". També ha fet una crida als responsables polítics a "la prudència i el sentit comú" per "no generar confusions sobre qüestions tan importants com aquestes".