Visita d'una delegació de l'OCDE per a una apropament territorial a la integració dels immigrants

Visita d'una delegació de l'OCDE per a una apropament territorial a la integració dels immigrants

04/04/2017

El subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha rebut aquest matí a una delegació de l'OCDE de visita oficial a Barcelona en el marc de la iniciativa La necessitat d'un apropament territorial a la integració dels immigrants: el paper de les autoritats locals conjuntament amb Francisco García Villar, sotsdirector general d'Integració dels Immigrants. Aquesta delegació estava integrada per la directora general de l'OCDE responsable del diàleg entre les autoritats locals i regionals, Claire  Charbit, l'analista política especialista en temes immigració Ana Piccini i per Antigone Kotandis, del municipi d'Atenes.

A la reunió també han assistit Ignasi Calvó, director de Ciutat Refugi de l'Ajuntament de Barcelona; Ramon Sanahuja, director d'atenció i  acollida a immigrants de l'Ajuntament de Barcelona i Elena Nieto Delgado, cap de l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona.

En el transcurs de la trobada s'han facilitat dades a la delegació de l'OCDE sobre les xifres de residents legals a Espanya, Catalunya i Barcelona, així com de la progressió en el nombre de sol·licitants de protecció internacional.

També s'ha proporcionat  informació sobre el sistema espanyol d'acolliment i integració dels immigrants i sobre les primeres actuacions que realitza l'administració espanyola davant l'arribada d'un sol·licitant d'asil.