Enric Millo demana col·laboració entre les institucions i les empreses per avançar cap a la igualtat real entre dones i homes

Enric Millo demana col·laboració entre les institucions i les empreses per avançar cap a la igualtat real entre dones i homes

09/03/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha demanat diàleg i col·laboració entre les institucions i les empreses per avançar definitivament cap a la igualtat entre dones i homes. “El diàleg és la solució i el camí”, ha dit Millo durant la seva intervenció a l’acte de celebració del Dia Internacional de la Dona organitzat per la Delegació del Govern a Catalunya i que s'ha celebrat al Banc d'Espanya.

En aquest acte commemoratiu, quatre dones amb càrrecs de responsabilitat en diferents àmbits professionals -la magistratura, la seguretat, el periodisme i l’empresa- han debatut sobre “La realitat invisible del sostre de vidre”, una limitació vetllada a l’ascens laboral de les dones a l’interior de les organitzacions.

Enric Millo s’ha preguntat com és possible que 30 anys després que aparegués per primera vegada aquest terme “encara estem parlant del sostre de vidre” i de les diferències salarials entre homes i dones. Si bé ha recordat que “en aquests anys a Espanya hem anat reduint la bretxa salarial en 2,7 punts i ens trobem per sota de la mitjana europea”, ha conclòs que “no hi ha prou”.

Per això ha demanat “diàleg i col·laboració” entre les institucions i les empreses davant del que ha qualificat “el gran repte del segle XXI: trencar definitivament el sostre de vidre”. Ha insistit que “és una qüestió de justícia que les dones estiguin presents en la presa de decisions en tots els àmbits: polític, social, cultural i econòmic”.

El Govern d’Espanya, ha explicat Millo, treballa per trencar aquest sostre de vidre. I ho continuarà fent impulsant un nou Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats. “Si volem ser una societat social i econòmicament sostenible no es pot prescindir de la meitat del seu capital humà ni del seu talent, perquè la igualtat ha de ser real i efectiva, de manera que les dones no hagin de demostrar el doble per arribar a la meitat”, ha conclòs el delegat del Govern.

A la taula rodona “La realitat invisible del sostre de vidre” han participat la magistrada Sonia Gutiérrez, la periodista Olga Ruiz, la tinent de l’Exèrcit Inés Ayensa, i Rosa Llamas, directiva de la empresa Clece.

A l’acte han assistit els subdelegats del Govern a Barcelona, Girona i Tarragona  -Emilio Ablanedo, Juan Manuel Sánchez-Bustamante i Jordi Sierra, respectivament-, el secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, i la coordinadora de la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació, María José Ortega, entre d’altres autoritats i directius de l’Administració General de l’Estat.