El delegat del Govern a Catalunya ha explicat que la Generalitat només ha ofert 301 places per a refugiats

El delegat del Govern a Catalunya ha explicat que la Generalitat només ha ofert 301 places per a refugiats

13/02/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha explicat aquest matí que la Generalitat, a dia d'avui, només ha ofert 301 places per a refugiats. Aquesta dada dista molt de les 4.500 que a una carta el President Puigdemont va explicar al comissari europeu d'Immigració.

Millo ha demanat en relació amb aquest tema "menys propaganda i més recursos per atendre temes tan sensibles com aquest", i ha assegurat que creu que "els catalans es mereixen conèixer la veritat de l'actuació del Govern en el terreny de l'atenció als refugiats ".

El delegat ha explicat que la Generalitat únicament ha introduït en el Sistema Nacional d'Acollida i Integració -des d'on es coordina l'atenció als refugiats- "dos recursos habitacionals" amb una capacitat per acollir 301 persones, concretament 125 places a Manresa (Barcelona ) i altres 176 a la ciutat de Barcelona.

Segons les dades del Govern, de les 125 places de Manresa s'estan utilitzant 40 des d'octubre de 2016, després d'haver conclòs recentment unes obres de condicionament i millora, mentre que de les 176 places de Barcelona ciutat s'utilitzen només 85, ja que per fer servir la resta de places s'està a l'espera que finalitzin obres de condicionament.

"Per aquest motiu li demano al Govern de la Generalitat més lleialtat, que no frivolitzi amb un assumpte de caràcter humanitari tan sensible com aquest, que no dediqui tant de temps a la publicitat i es concentri en col·laborar i treballar pel bé dels afectats" , ha conclòs Millo.