Enric Millo afirma que la democràcia es defensa “amb respecte a les lleis democràtiques i a les institucions democràtiques”

Enric Millo afirma que la democràcia es defensa “amb respecte a les lleis democràtiques i a les institucions democràtiques”

23/12/2016

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat aquesta tarda que “la democràcia es defensa amb respecte a les lleis democràtiques que entre tots hem aprovat i no desobeint-les; i de les institucions democràtiques que són de tots”. Millo s’ha referit amb aquestes paraules a les declaracions fetes al Parlament de Catalunya, a l’inici de l’anomenat Pacte Nacional pel Dret a Decidir, convocat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i en el que participen partits i entitats independentistes.

Millo ha manifestat que tot i aquesta reunió, el Govern d’Espanya mantindrà “l’oferta de diàleg sincer, lleial, ferm i amb contingut, com a fórmula per buscar solucions als problemes que afecten al conjunt dels catalans”. Segons el delegat del Govern, “cap altre opció aportarà solucions i l’únic que s’aconseguiria és la divisió de la societat i no millorar el benestar de tots els catalans”.

El delegat del Govern ha explicat als mitjans de comunicació que la resposta de l’Executiu a la “reunió política d’aquesta tarda al Parlament és també política, com és el que estic fent”, en referència a les seves declaracions. No obstant, ha advertit que si de la reunió d’avui es desprenen actuacions jurídiques, “la resposta del Govern també serà jurídica com sempre s’ha fet sempre que s’ha vulnerat la llei i l’Estat de dret”.

Ha lamentat que la reunió impulsada pels radicals de la CUP se celebri al Parlament de Catalunya, “que és la institució de tots els catalans i no estan representats tots els partits que són la veu de tots i no de una part”. En aquest sentit, Millo ha reiterat la crida al president Puigdemont perquè assisteixi a la Conferència de Presidents convocada pel gener. “Puigdemont té una gran oportunitat per defensar la democràcia i portar la veu de tots els catalans a la Conferència convocada pel president del Govern, Mariano Rajoy.