Millo destaca que el 40% dels conflictes competencials entre l’Estat i la Generalitat no acaben en recurs gràcies a la comissió bilateral

Millo destaca que el 40% dels conflictes competencials entre l’Estat i la Generalitat no acaben en recurs gràcies a la comissió bilateral

19/12/2016

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha posat de relleu “la feina prèvia” que es realitza en la comissió bilateral entre l’Estat i la Generalitat amb “l’objectiu de reduir la litigiositat”. Gràcies a aquestes reunions, que es convoquen en cas d’existir algun conflicte competencial, un 40% de les qüestions es resolen sense necessitat de presentar cap recurs, mitjançant “el diàleg i la negociació”.

En declaracions als mitjans posteriors a la seva reunió amb el secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, Enric Millo ha recordat que “la Generalitat ha presentat 58 recursos contra decisions de l’Estat, enfront de les 38 de l’Estat en contra de decisions de la Generalitat”. També ha negat que el Govern central es plantegi retirar cap recurs dels ja presentats, perquè “són recursos que corresponen a fets concrets i aquests fets no han canviat”. Sí ha apostat per “intensificar al màxim les converses d’aquesta comissió bilateral per tal d’evitar nous recursos” entre ambdues administracions.

El delegat del Govern també ha qualificat de “poc responsable” que el Govern de la Generalitat insisteixi públicament en què se celebrarà un referèndum sobre la independència de Catalunya al setembre de 2017 quan “és per tots conegut” que no tindrà lloc. “Tractant-se això d’una realitat inamovible, mantenir-se en aquesta posició enrocada i expressar a l’opinió pública que succeirà quelcom que no pot succeir és poc pedagògic i edificant”, ha reflexionat el delegat del Govern a Catalunya. Segons ha defensat, convé “no generar frustració”.

Enric Millo també ha declarat que “li consta” que tant el president del Govern, Mariano Rajoy, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “tenen intenció de dialogar” y que han existit “trucades telefòniques” entre membres de tots dos governs. Amb tot, el delegat del Govern s’ha declarat partidari de treballar en primer lloc per tal que “les reunions al màxim nivell es produeixin quan es pugui arribar a acords”.