El delegat del Govern a Catalunya es reuneix amb l’ambaixador de Mali

El delegat del Govern a Catalunya es reuneix amb l’ambaixador de Mali

25/11/2016

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, s’ha reunit avui amb l’ambaixador de la República de Mali al Regne d’Espanya, Abdoulay Koumare. Es tracta d’un país amb el qual Espanya posseeix importants interessos compartits i manté per tant unes relacions bilaterals intenses i dinàmiques en àmbits diversos. Entre ells, destaquen el suport a la construcció de la pau i la seguretat –en matèries com la lluita contra el terrorisme, el tràfic il•lícit i el crim organitzat–, la cooperació per al desenvolupament i la lluita contra la pobresa i la coordinació d’esforços en matèria migratòria.

Millo ha traslladat a l’ambaixador la importància que el Govern central concedeix a les relacions amb Mali i a l’ estabilitat del país. Aquesta rellevància ha quedat palesa en diverses visites de les autoritats espanyoles a Mali com ara la que el president del Govern, Mariano Rajoy, va realitzar al maig de 2015, on es va entrevistar amb el president de Mali, Ibrahim Boubacar Keita, i va visitar a les tropes espanyoles que es troben en les missions europees desplegades.

Amb l’ambaixador de Mali, Enric Millo inaugura les trobades que el delegat del Govern a Catalunya manté de forma habitual amb ambaixadors de diferents països, així com les reunions de treball que tant ell com els subdelegats del Govern programen amb els representants del Cos Consular. A la trobada d’avui també han estat presents el segon conseller i cap de la Secció consolar, Mamadou dit Mamary Tangara, i el cònsol honorari de Mali a Barcelona, Jose Luis López.