Enric Millo, a la seva presa de possessió: "Vull que la Delegació del Govern es converteixi en la casa de tots els catalans"

Enric Millo, a la seva presa de possessió: "Vull que la Delegació del Govern es converteixi en la casa de tots els catalans"

21/11/2016

El nou delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha pres possessió del seu càrrec aquest migdia en un acte en el qual ha destacat la seva voluntat d’apropar la Delegació del Govern a tota la societat catalana. “Vull que es converteixi en la casa de tots els catalans, amb les nostres diferències”, ha explicat Millo, “perquè Catalunya és plural i diversa, però compartim la necessitat de defensar i respectar el marc constitucional de convivència del que ens vàrem dotar fa 38 anys i que tan bons resultats ens ha donat”.

Enric Millo ha pres possessió del seu càrrec en un acte que ha tingut lloc a la Delegació del Govern a Catalunya i que ha estat presidit per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. L’acte ha comptat també amb la presència de l’exdelegada del Govern, Maria de los Llanos de Luna; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari d’Estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro; el secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllon; el Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raúl Romeva; el subdelegat del Govern a Barcelona i Tarragona, Emilio Ablanedo; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; i una important presència de representants polítics, societat civil, dels Cossos i Forces de seguretat de l’Estat i de les Forces Armades.

En el seu discurs, Enric Millo ha assenyalat que ara s’obre una nova etapa en la qual la responsabilitat, el diàleg, l’apropament i l’entesa s’han de convertir en els pilars essencials de l’acció política. “Aquesta nova etapa l’hem de construir des del diàleg i la recerca constant i permanent d’entesa, així com des de la cooperació sincera i respectuosa amb les altres administracions”, ha manifestat.

El nou delegat ha destacat la necessitat de crear complicitats, enfortir vincles i millorar la cooperació amb el teixit associatiu català, amb els agents socials i econòmics i amb tota la societat catalana. “És per això”, ha dit, “que em comprometo a mantenir en tot moment la mà estesa a tots ells, i també al Govern de la Generalitat i a tots els ajuntaments catalans”. “Sempre amb voluntat sincera de diàleg, apropament i acord, i ho faré des de la convicció que aquest és el millor camí per garantir el benestar i la convivència”, ha afegit.

Enric Millo ha explicat que treballarà, doncs, “comptant amb tothom, amb serenitat i sense estridències, amb diàleg i no amb imposicions però també, i sobretot, amb l’exigència de màxim respecte a la legalitat vigent i a l’Estat de dret, pilars fonamentals de la Democràcia”.

El delegat del Govern a Catalunya s’ha compromès també a treballar per tornar a situar a Catalunya com a un dels motors d’Espanya, i amb la seguretat de saber que el Govern d’Espanya és “compromès i lleial amb Catalunya”.

Millo també ha volgut donar un accent social al seu discurs i ha recordat que el Govern d’Espanya té com a prioritat la creació d’ocupació i que centra la seva acció política en les persones, i treballa per donar més i millors serveis a aquells que ho necessiten. A més, també ha manifestat la necessitat de continuar treballant per recuperar la credibilitat de les administracions i obrir-les més a la societat.