La Delegada del Govern subratlla la importància estratègica del sector energètic durant una visita a la central de Cicle Combinat Besòs

La Delegada del Govern subratlla la importància estratègica del sector energètic durant una visita a la central de Cicle Combinat Besòs

28/05/2013

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha visitat avui la Central Tèrmica de Cicle Combinat Besòs a Sant Adrià de Besòs (Barcelona), convidada pel director general d'Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira. Durant el recorregut per les instal·lacions, els han acompanyat el Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, el director del Cicle Combinat Besòs, Juan Ramón Obon, i el director de la Divisió de Catalunya Central, Àlex Fábregas.

 

En el decurs de la visita, el director general d'Endesa ha explicat a Llanos de Luna que la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs va tancar definitivament fa un any i mig coincidint amb l’inici de l’explotació comercial del grup de cicle combinat de Besòs 5 que, juntament amb Besòs 3, sumen una potència aproximada de 1.300 MW. Aquests grups, més moderns i eficients, estan situats també a la desembocadura del riu Besòs. El tancament administratiu es va fer, en un primer pas, l'any 2008, i en un segon i definitiu, el 2011, amb la qual cosa es va donar per tancada la instal·lació.

 

Amb una inversió de 580 milions d'euros, les instal•lacions de Besòs 3 i Besòs 5 constitueixen una illa energètica a l'entorn de Barcelona. La plantilla està formada per 49 empleats –amb una edat mitjana de 37 anys–, més el personal subcontractat (26 treballadors).

 

El director general d'Endesa a Catalunya ha relatat a De Luna les últimes novetats al sector "en un moment en què –segons la companyia– la innovació i l'eficiència adquireixen una importància vital".

 

La Delegada del Govern ha subratllat "la importància estratègica del sector energètic en el desenvolupament econòmic". Així mateix, ha felicitat als responsables de la companyia ja que "Endesa no és només una de les empreses espanyoles amb una implantació més forta arreu del món, sinó que està afavorint el desenvolupament de molts països en els quals realitza la seva activitat".

 

Nota de premsa