El Govern segueix negociant amb el sector del transport i posa el mitjans per garantir els drets dels ciutadans

11/06/2008

  • El Delegat del Govern a Catalunya i el Subdelegat a Girona han negociat amb els representants francesos l’obertura del pas fronterer
  • A Tarragona, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia han donat protecció a combois de camions amb combustible i amb pinso animal

Una de les prioritats del Govern d’Espanya, en el marc de l’aturada del sector del transport, és garantir als ciutadans el subministrament de matèries bàsiques, com l’alimentació i el combustible. En aquest sentit, cal destacar les actuacions de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia a la demarcació de Tarragona donant protecció a diversos combois de camions. Aquest matí, s’ha donat servei a 9 camions cisterna per fer arribar combustible a diverses gasolineres de la zona de Tarragona i de Reus. De la mateixa manera, també s’ha ofert protecció a una caravana de 45 camions que estaven retinguts al Port de Tarragona i que anaven carregats de pinso animal destinat a granges de Lleida.

D’altra banda, cal mencionar també que, per ara, els cossos i forces de seguretat de l’Estat a Tarragona no han hagut de donar servei per manca d’abastiment ni a establiments ni a cadenes d’alimentació.
 
Per últim, recordar, tal com ha explicat en roda de premsa el Ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest migdia, que les negociacions del Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i del Subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, amb les autoritats franceses han permès la reobertura aquest matí del pas fronterer de La Jonquera.