La Delegació del Govern a Catalunya obre una nova Oficina d’Estrangers a Barcelona

Oficina Murcia

14/03/2008

  • En aquesta oficina, de prop de 1.500 metres quadrats, hi ha 45 punts d’atenció personalitzada al públic
  • Aquestes noves instal·lacions i l’aplicació de noves tecnologies permetran agilitzar els tràmits d’estrangeria

    El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, han inaugurat aquest migdia la nova Oficina d’Estrangers de Barcelona. Aquest nou local està situat al carrer Múrcia, 42 (Barcelona) i en ell es tramiten, mitjançant cita prèvia, els expedients i permisos de familiars de comunitaris, estudiants, reagrupaments familiars i circumstàncies excepcionals. L’oficina avui inaugurada oficialment porta funcionament des del passat dilluns 10 de març, i substitueix a les que oferien els mateixos serveis al carrer Marqués de l’Argentera, carrer Garcilaso, 123; i Travessera de Gràcia, 303.

    La nova Oficina d’Estrangers de Barcelona té una dimensió de prop de 1.500 metres quadrats i disposa de dues plantes. La planta a peu de carrer és on es realitza l’atenció al públic i consta d’una sala d’espera (amb 150 seients), mostradors d’informació i registre, i una sala principal on estan situats els 45 punts d’atenció personalitzada. En total, són 80 funcionaris els que treballen en aquesta oficina, tant en atenció directe al públic com en tasques més administratives i de gestió de caràcter intern.

    Com a novetat, s’ha incorporat en aquesta oficina un sistema intel·ligent de gestió de l’espera. D’aquesta manera es pot conèixer el temps que espera cada persona a ser atesa i també quanta estona es dedica a cada atenció personalitzada. 

    Amb un millorat model de gestió, amb aquest nou equipament més modern i funcional i amb la incorporació de les noves tecnologies a la feina dels professionals d’aquesta Oficina d’Estrangers, es vol assolir un millor funcionament que porti a abreujar els terminis d’actuació i resposta. De fet, des que es posar en marxa el local del carrer Múrcia ja s’ha aconseguit millorar el servei amb un increment de les cites prèvies concedides.

    Les noves instal·lacions, que avui han estat inaugurades, són un pas més per agilitzar els expedients d’estrangeria i millorar l’atenció al públic, una de les prioritats de la Subdelegació del Govern a Barcelona.