El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, presenta a Barcelona els resultats de l’enquesta “¿Quina Europa volem?”, elaborada per la Fundació Alternatives

El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, presenta a Barcelona els resultats de l’enquesta “¿Quina Europa volem?”, elaborada per la Fundació Alternatives

24/11/2008

El secretari d’Estat per a la UE, Diego López Garrido, ha presentat al Palau de la Generalitat els resultats de l’enquesta “¿Quina Europa volem?”.

López Garrido també s’ha reunit amb el President de la Generalitat, Josep Montilla, a qui li ha lliurat l’enquesta elaborada per la Fundació Alternatives, en col•laboració amb el Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació.

L’estudi ofereix una visió real del que pensen els espanyols sobre la  Unió Europea. No es tracta d’una comparativa amb altres països sinó un reflex directe de l’opinió dels ciutadans.

Les principals conclusions de l’enquesta són les següents:

- El 88% dels catalans està d’acord amb pertànyer a la Unió Europea

- El 89% se sent, abans que res, català, un 76% espanyol i un 67% diu sentir-se europeu

- El 70% considera que l’avanç més necessari per a la UE ha de ser la integració econòmica

- Més del 80% estan en contra de la Directiva de temps de treball que permet pactar una jornada laboral de fins a 65 hores setmanals

- El 69%  creu que els immigrants no comunitaris haurien de tenir dret a vot en las eleccions municipals i pràcticament el 57% considera que també haurien de  poder ser escollits en els comicis locals

Amb aquesta enquesta, a més, es vol fer partícips als ciutadans en la preparació de la Presidència espanyola del Consell de la UE, que s’exercirà durant el primer semestre de 2010. Alguns dels resultats d’aquesta enquesta ja s’han tingut en compte en el plantejament de les prioritats de la futura Presidència.

L’enquesta suposa un coneixement en profunditat de l’opinió dels ciutadans ja que es tracta d’una amplia mostra obtinguda amb més de 2.500 entrevistes, 300 d’elles realitzades a Catalunya, i 20 personalitats de diferents àmbits de la societat.

En la presentació de l’estudi  ¿Quina Europa volem? han intervingut, juntament amb el Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, el President de la Fundació Alternatives, Pere Portabella i la Secretaria per a la Unió Europea del Govern de Catalunya, Anna Terrón.


Per a més informació:

Fundació Alternatives
Mail: prensa@falternativas.org

Secretaria d’Estat per a la Unió Europea
Mail: prensa@ue.maec.es
Tlf:  91 379 83 61