Salvament Marítim organitza una exposició en motiu del 15 Aniversari de la Societat

Salvament Marítim organitza una exposició en motiu del 15 Aniversari de la Societat

19/11/2008

La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, ha inaugurat aquesta tarda una exposició que commemora 15 anys de Salvament Marítim organitzada pel Ministeri de Foment, a través de la Direcció General de la Marina Mercant i de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima, en col•laboració amb Creu Roja Espanyola. 

L’exposició, que anirà a 16 ciutats espanyoles, és un homenatge i un reconeixement al treball realitzat pels treballadors que formen part de la Societat. Al llarg de 14 panells es descriu l’evolució de les Associacions que s’han encarregat de vetllar per la vida humana al mar al llarg de la història fins als nostres dies incloent-hi a la Societat Espanyola de Salvament de Nàufrags creada al segle XIX i a la Creu Roja Espanyola. A més, el visitant podrà visualitzar la història i el desenvolupament de Salvament Marítim i el desplegament dels recursos propis, tant humans com materials al llarg de la costa espanyola des de la seva creació el 1993.

A l’exposició es mostren maquetes dels últims mitjans marítims i aeris que el Ministeri de Foment ha incorporat a través del Pla Nacional de Salvament 2006-2009, la dotació econòmica de la qual puja a 1.023 milions d’euros. El visitant visualitzarà maquetes del buc polivalent “Don Inda”, del remolcador “María Pita”, una maqueta dels nous avions CN 235-300 i una reproducció del nou model d’helicòpter que s’està incorporant a la flota aèria: l’Agusta Westland, entre altres elements.
La flota marítima de Salvament Marítim està composta actualment per 4 grans bucs polivalents de nova construcció, 11 remolcadors de salvament, 4 avions, 9 helicòpters de salvament, 55 embarcacions d’intervenció ràpida tipus “Salvamar”, 1 nou tipus d’embarcació denominada “Guardamar”, 6 bases estratègiques de lluita contra la contaminació i 6 bases subaquàtiques. El número d’unitats ha passat de 60 en 2004 a 96 a l’actualitat.

A través d’aquesta exposició, el visitant també podrà conèixer algunes de les eines necessàries per realitzar les tasques de salvament marítim i lluita contra la contaminació marina a través de fotografies i material real, com “skimmers”, que són bombes especialment dissenyades per a la succió de producte vessat al mar, maquetes d’unitats, uniformes dels efectius de Creu Roja i Salvament Marítim, etc.

En aquests 15 anys, la solidesa i eficàcia de Salvament Marítim s’ha desenvolupat fins a convertir-se a l’actualitat en un servei públic amb els mitjans d’intervenció a l’alçada de les societats més avançades en la seva resposta davant les emergències marítimes i la protecció ambiental dels oceans.