El Govern ja està treballant en la regulació de la professió d’informàtic

19/11/2008

  • Des de la legislatura passada, el Govern està buscant un consens que permeti l’aprovació de la llei que reguli aquesta professió
  • Ja s’estan impartint títols de Graduat en Informàtica en diferents universitats

Davant les manifestacions d’estudiants, docents i professionals del sector de la informàtica que han tingut lloc avui a Barcelona, reclamant al Govern que reguli l’enginyeria informàtica per tal que tingui atribucions professionals per llei, el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, manifesta que des de la passada legislatura el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç –com a responsable de la relació amb la professió-  i el Ministeri d’Economia i Hisenda –al que corresponen les directrius generals de política econòmica- estan treballant conjuntament per estudiar les condicions relatives a l’exercici d’aquesta professió. La regulació de l’enginyeria informàtica necessita l’aprovació d’una Llei de les Corts Generals, i per aconseguir-la és necessari sumar esforços i comptar amb un gran consens i recolzament.

Sobre la preocupació mostrada pel sector quant als canvis que comportarà l’adaptació al Pla de Bolonya, es recorda que en cap cas l’Espai Europeu d’Educació Superior invalidarà títols existents amb anterioritat a la seva implantació. Un enginyer en informàtica continuarà sent un enginyer en informàtica, i tindrà tot el dret a fer servir el seu títol i a que es reconegui la formació associada al mateix.

Rangel recorda que la regulació professional que es reclama és completament independent de l’existència dels propis ensenyaments. Els estudis d’informàtica no desapareixeran; seguiran existint com ho demostra el fet que ja s’estiguin impartint nous títols de Graduat en Informàtica en diferents universitats.