Els treballadors podran sol·licitar les prestacions salarials a FOGASA a través d’Internet

Juan Pedro Serrano, secretari general de FOGASA, presenta el nou registre electrònic.

06/11/2008

A partir del mes de desembre


  • Suposarà un estalvi de quinze dies en la tramitació del cobrament de les prestacions

El Fons de Garantia Salarial (FOGASA), organisme autònom del Ministeri de Treball i Immigració, està posant en marxa l’aplicació del Registre Electrònic per tal de permetre als ciutadans la presentació de les sol•licituds de prestacions de garantia salarial per Internet. Així ho ha explicat aquesta tarda a la Delegació del Govern a Catalunya el Secretario General de FOGASA, Juan Pedro Serrano Arroyo, en presència de la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera.

Gràcies a aquesta aplicació, que funcionarà a tot el territori espanyol a partir del desembre, qualsevol treballador o el seu representant legal podrà sol·licitar el cobrament de prestacions de manera online, des de qualsevol lloc, i durant les 24 hores de tots els dies de l’any.

El Registre Electrònic suposarà, a més, una reducció del temps de reconeixement i pagament de les prestacions de garantia salarial als ciutadans que les hagin sol·licitat, que es veurà reduït en una mitjana de quinze dies respecte a la tramitació presencial.

Una garantia per als treballadors
El Fons de Garantia Salarial garanteix als treballadors la percepció de salaris, així com les indemnitzacions per acomiadament o extinció de la relació laboral, pendents de pagament a causa d’insolvència o procediment concursal de l’empresari.

A 31 d’octubre d’aquest any, les prestacions pagades pel FOGASA a Catalunya ascendeixen a prop de 110 milions d’euros, un 26.82% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquestes prestacions les han percebut 17.921  treballadors de 5.390 empreses. Al quadre de la nota adjunta es poden consultar per província.

A Espanya el total de prestacions abonades han ascendit a més de 350 milions d’euros, un 17.10% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquestes prestacions les han percebut 71.769 treballadors de 22.445 empreses. 

> Fotos